3F Superliga tippajánló: Aalborgban játsszák a forduló rangadóját

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a 17. fordulóval folytatódik, amelyben a csúcsrangadót Aalborgban vívják, ahol az FCK vendégeskedik. Aztán ki tudja, lehet, a listavezető Midtjylland és a tökutolsó Vejle csatája hoz több izgalmat…

A 3F Superliga 17. forduló párosítása. Fotó:  Superliga.dk
A 3F Superliga 17. forduló párosítása. Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
AGF – Silkeborg

Két középcsapat mérkőzésével kezdődik a forduló, az AGF számára fontos lenne nyerni, mert jelenleg négy pontra van a felsőháztól – éppen a Silkeborgtól.

A hazaiak ugyan gyengén kezdték a szezont, de az elmúlt 10 fordulóban 18 pontot szereztek, azaz jönnek felfelé. Benjamin Hvidt régóta sérült, míg Patrick Olsen nem lépett pályára az elmúlt meccseken.

A Silkeborg ebben a szezonban mindössze kétszer veszített, 16 meccséből kilenc döntetlenre végződött, szóval egy pontra szinte mindig, mindenki ellen jó. Kent Nielsen jó és szilárd csapatából Milan Massop, Gustav Dahl és Mads Kaalund is kieshet, ami biztos, hogy a csatár Alexander Lind már csak tavasszal léphet pályára.

Várható kezdők:

AGF (4-3-3): Hansen – D’Alberto, Hausner, Tingager, Lund – Brandhof, Poulsen, Anderson – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen – Carstensen, Salquist, Calisir, Sonne – Thordarson, Brink, Gojani – Jørgensen, Vallys – Helenius

Tippünk: X

VASÁRNAP
14.00:
OB – Nordsjaelland

Két bűnrossz formában lévő csapat meccsén az a tét, melyikük képes elmozdulni a holtpontról. A Nordsjaelland nagyszerűen rajtolt, de augusztus 24-e (!) óta képtelen nyerni, azaz a legutóbbi 11 bajnokiján nem tudott győzelmet ünnepelni.

Az OB október elsején 6-0-ra lemosta a Vejlét, azóta öt nyeretlen mérkőzés következett – hát mikor javítson, ha nem most?!

Az odenseiek pályaválasztóként a legutóbb négy meccsen nem kaptak ki a riválistól, igaz, mindössze egyszer nyertek. Most javulhat a statisztika.

Tippünk: 1, X

14.00: Viborg – SönderjyskE

Nincs könnyű helyzetben a SönderjyskE, amely kilenc pontot klapart össze mindössze, ezzel az utolsó előtti helyen szerénykedik. Az egykori MTK-edző, Michael Boris menesztése után a másodedző, Simon Poulsen lépett előre, de a klub még mindig keresi a végleges megoldást.

Esben Hansen már megérkezett, mint sportigazgató, de helyi lapértesülések szerint közel a megoldás az edzői posztra is. A kiszemelt nem más, mint az OB másodedzője, Henrik Hansen, aki a SönderjyskE csapatában játékosként és asszisztensként is megfordult már. mellesleg Esben Hansennel csapattárs is volt egykoron.

Az újonc Viborg egyelőre üde színfolt, látva a rivális vergődését, nagy szégyen lenne, ha nem nyerne otthon.

Tippünk: 1

16.00: Bröndby – Randers

A gyenge szezonrajt óta nagyon összekapta magát a Bröndby csapata, amely a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, egyszer döntetlent játszott, és már a tabella negyedik helyén áll.

Ugyan az Európa Ligában 3-1-re kikapott otthon a Lyontól csütörtökön, de ez lelkileg nem nagyon törhette össze, hiszen az eddigi öt forduló alatt egyszer sem nyert.

A Randers egy ponttal áll a Bröndby előtt, négy döntetlen után végre nyert a Konferencia Ligában (a kolozsvári CFR-t verte 2-1-re otthon), ez adhat akkora pluszt, hogy 2014 után végre ismét nyerjen a rivális otthonában.

De mi inkább a Bröndbyben bízunk.

Tippünk: 1, X

18.00: AaB – FC Köbenhavn

A forduló rangadóját Aalborgban játsszák, ahol a harmadik helyen álló AaB a második FCK-t fogadja. A júliusi, koppenhágai csata 2-2-es döntetlent hozott ugyanakkor a vendégek bízhatnak az elmúlt időszak nagyszerű teljesítményében.

Egyrészt a legutóbbi két alkalommal három ponttal távoztak Aalborgból – februárban 3-2-re, tavaly júliusban 1-0-ra nyertek –, másrészt a legutóbbi hat, egymás elleni bajnokin mindössze egyszer kaptak ki.

A vendégek egy sikeres hétközi kupaszereplésből érkeznek, ahol 18 éves játékosokkal a főszerepben nyertek idegenben és már biztosan pályára lépnek a nemzetközi kupában tavasszal.

Tippünk: 2, X

HÉTFŐ
19.00:
Vejle – Midtjylland

Hányszor előfordult már, hogy az utolsó és az első helyezett összecsapására legyintettük, fixre vettük, majd csalódtunk?

De ez nem szegi a kedvünket: ha a Midtjylland nem tud nyerni a Vejle otthonában, akkor fityfenét sem ér az eddig teljesítmény, és a csapat nem érdemel bajnoki aranyat.

Tippünk: 2

A 3F Superliga állása a 16. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 16. forduló után. Fotó: Superliga.dk