„Fegyvert kértem, hogy lelőhessem magam”

Jevgenyij Trefilovon életmentő műtétet végeztek februárban, most már élni akar.

Evgenij Trefilov itt még a pálya mellett, ma már az orosz szövetség alelnöke. Foto: Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Egy téli rutinvizsgálaton meglepetés érte az orosz orvosokat is, olyan súlyos elváltozást találtak Jevgenyij Trefilov szívénél, hogy februárban műtétet kellett elvégezniük.
Az orosz női kézilabda-válogatott akkori szövetségi kapitányáról kiderült, hogy egész életében szívelégtelenséggel élt, és operációra volt szükség, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a fő artériája nem sérült meg. Trefilovot sikerült időben megműteni, a teljes gyógyuláshoz azonban fel kellett hagynia eddig munkájával.

„Emlékszem arra a napra, amikor hazaértem a kórházból. A lányom megkérdezte tőlem, hogy mi ez hang, ami belőlem jön. Az új szívbillentyűm volt. A műtét után valamilyen oknál fogva élni akartam, noha a nővérek szerint fegyvert kértem, hogy lelőhessem magam” – idézte az
orosz Rsport.ru a szakembert.


A műtétnek ugyan több szövődménye is lett, de a legfontosabb, hogy a szívelégtelenséget időben észlelték.

„Hogy meddig élhettem volna műtét nélkül? Senki sem tudja. Ijesztő.
Egészséges embernek tekinted magát, és egyszer csak kiderül, hogy rokkant vagy” – tette hozzá Trefilov.
A szívműtét arra késztette az orosz orvosokat, hogy javaslatot tegyenek az edzőnek arra, hagyja ott a stresszes munkát és adja át a szövetségi kapitányi posztot másnak. Trefilov megfogadta a tanácsot, a helyére Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC korábbi, és a Rosztov-Don jelenlegi edzője került.
Trefilov az orosz szövetség alelnökeként folytatja. Klubmunkájáról már korábban lemondott, a Kubany Krasznodarnár csupán tiszteletbeli elnök lesz.
A 63 éves szakember 1999 és 2012 között, majd 2013-tól idén augusztusig irányította az orosz női válogatottat, amellyel 2016-ban olimpiai bajnok lett, 2001-ben, 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben világbajnoki címet nyert, míg tavaly Eb-története legjobb eredményeként ezüstérmet szerzett.

forrás: tv2Sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!