René Toft Hansen végre csúcsra érhet

Kép forrása: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Eddig ötször volt Final Fourban, de még nem nyert BL-t. Talán most, a Veszprém játékosaként.

Igazán balszerencsének érezheti magát a nemzetközi kupaszíntéren René Toft Hansen, a dánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok beállósa, aki eddig ötször jutott el a Final Fourba (2012-ben az AG København, 2013 és 2016 között négyszer a THW Kiel játékosaként), de még egyszer sem sikerült a magasba emelnie a trófeát.

A 34 éves dán klasszis idén végre a csúcsra érhetne, más kérdés, hogy sérülés miatt csak a lelátóról figyelheti csapatát, a Veszprémet.

A világklasszis kézilabdázó tavaly szerződött a magyar csapathoz, de csupán néhány mérkőzésen játszott, hiszen előbb klubjában, majd a válogatottban is megsérült. Úgy érzi, ez a mostani lesz élete utolsó négyes döntője a legrangosabb kupában, jövőre ugyanis az alacsonyabb szintet képviselő portugál Benficában folytatja.

„A Benficánál nem lesznek meg a nagy csaták, nem is számítok arra, hogy új klubommal a következő évekig olyan magasságokig jutunk, hogy Final Fourt játsszunk. De azt azért remélem, hogy továbbra is játszhatom a válogatottban” – nyilatkozta a dán TV2-nek.

Hozzátette, reméli, hogy a portugál csapatban elkerüli majd a sérülések. „Nagyon profi körülmények közé kerülök Lisszabonban, és abban bízom, hogy a BL-meccsek és a sok utazás nélkül, ami azért igénybe veszi a testet, még néhány évet tudok játszani.”

René Toft Hansen 2005 szeptemberében mutatkozott be a dán válogatottban, eddig 142 mérkőzésen 404 gólt szerzett.

Forrás: sport.tv2.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!