Top 10 sportoló, aki szeret kaszinókban játszani

Az online szerencsejáték egyre népszerűbb hobbi, és egyre többen választják azt, hogy időnként egy online casino oldalon kapcsolódnak ki. Nem is csoda, hiszen számos olyan híres ember létezik, akikről köztudott, hogy szabadidejükben sokszor játszanak. Közülük is kiemelkednek a sportolók, hiszen közöttük igazán népszerűek ezek az online játékok. Nézzük is meg, hogy kik azok az ismert sportemberek, akik időnként a szerencsejátékok segítségével feledkeznek meg a mindennapokról.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronalodo neve bizonyára mindenki számára ismerősen cseng. Ezt a népszerűséget annak köszönheti, hogy korunk egy legnagyobb futball játékosának számít. És hogy hogyan kapcsolódik a ma már foci legendának számító játékos a kaszinó játékokhoz? Nos, az ő esetében elmondható, hogy a póker köti össze a sportot és a játékot. Bár nem játszik rendszeresen, és ha igen, akkor is leginkább reklámcélok miatt, mégis sokan gondolnak Ronaldóra akkor, amikor valaki a pókert említi. Ennek az oka az, hogy több póker esemény reklámjában is szerepelt, sőt, volt olyan verseny, amelyen rész is vett.

Mario Ballotelli

A jól ismert focistát korábban a világ egyik legtehetségesebb játékosaként tartották számon. Bár végül nem ért fel a csúcsra a futball világában, mégis sokan emlékeznek nem mindennapi teljesítményére. A szerencsejáték évekkel a visszavonulása után került a képbe. Akkor került ezzel a hírekbe, amikor több, mint 35 ezer dollárt nyert egy kaszinóban. Ráadásul ezt nem pókerrel érte el, mint sok más sportoló. A hírek szerint ruletten és nyerőgépeken szeret játszani, ami a jelek szerint meg is hozta számára a szerencsét.

Diego Maradona

Egy másik közismert név a futball világából nem más, mint Diego Maradona. A világhírű játékosról sok minden ismert volt, az talán kevésbé, hogy a szerencsejátéknak is szívesen hódolt. Olyannyira, hogy állítólag az argentin fővárosban, Buenos Airesben még egy illegális szerencsejáték hely üzemeltetésébe is belevágott. Emellett számos kaszinóban is felbukkan világszerte. Az ezekből származó információk szerint Maradona leginkább a kártyajátékokat részesítette előnyben, köztük a blackjacket és a póker. Sőt, a hírek arról is szóltak, hogy nem a szenvedély, hanem a pénz miatt játszott, így mindig megfontoltan döntött a játék során.

Michael Jordan

Egy újabb nagy név a listán Michael Jordan, a világhírű kosárlabdázó. Szinte nincs olyan ember a világon, aki nem ismerné ezt a nevet, és csapatát, a Chicago Bull-t. Arról viszont az ő esetében is kevesen tudnak, hogy a szerencsejáték volt az egyik hobbija, és rendszeresen felbukkant a Las Vegasi kaszinókban. A hírek szerint ő inkább a játék kedvéért játszott, sokszor elég magas tétekkel. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a keresete lehetővé tette, hogy nagyobb összegeket kockáztasson, hiszen ez nem okozott gondot a megélhetésében.

Wayne Rooney

Az angol futball rajongói bizonyára jól ismerik Wayne Rooney nevét, aki a Premier League legjobb csapatainál játszott. Ami igazán különlegessé tette a játékát az az volt, hogy a csatár szerepében is helyt tudott állni. Ez sokak által ismert a focistáról. Azt már az ő esetében is kevesebben tudják, hogy nagy szerencsejáték rajongó is. Ráadásul ez a hobbija nem a sportpályafutása alatt kezdődött. Már azelőtt rendszeresen járt kaszinókban, hogy profi futballista lett volna. Nem érdemes azonban példát venni a szerencsejátékos szokásairól, hiszen nem a higgadt játékosok közé tartozott. Sőt, állítólag egyszer mintegy 60 ezer fontot veszített egyetlen este alatt egy kaszinóban.

Antoine Walker

Az amerikai kosárlabdázó, Antoine Walker talán kevésbé ismert, mint fentebb is említett pályatársa. Ennek ellenére kiváló játékosként tartják számon, aki több élvonalbeli csapatban is játszott. A szerencsejáték az ő esetében azonban inkább ártalmas volt. Egy alkalommal három különböző kaszinóban halmozott fel adósságot, amelyet aztán nem tudott törleszteni. Ez végül oda vezetett, hogy a közkedvelt játékosnak csődöt kellett jelentenie.

Tony Adams

Ismét egy focista következik, aki az angol Premier League-ben szereplő csapatoknál játszott. Tony Adams rendkívül tehetséges játékos volt, a focin kívül azonban számos problémával küzdött. A kedvencei közé tartozott az alkohol, és a szerencsejáték, amelyek esetében azonban nem tudott megálljt parancsolni. Annyira nem, hogy ittas vezetésért el is ítélték. Szerencsejátékosként a póker és a rulett voltak a kedvencei, de itt sem szabott határt magának, és rengeteg pénzt veszített. Ezen tapasztalatait felhasználva a profi sportolói karrierje után egy klinikát nyitott, ahol az alkohol- illetve szerencsejáték problémákkal küzdőknek nyújt segítséget.

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather egy amerikai bokszol, aki a “Money” becenevet kapta. Ez pedig a szerencsejátékos tevékenységéből származik. Bár a kaszinókat sem vetette meg, mégis rengeteget foglalkozott sportfogadással. Ezzel ellensúlyozta a véletlen szerepét, felhasználva a tudását, illetve a statisztikákat. Ezeknek köszönhetően azon szerencsejátékos sportolók közé tartozik, akik számára ezek a hobbik előnyökkel jártak.

John Daly

John Daly az egyik legjobb golfjátékosnak számít. Ismertségét azonban nemcsek ennek köszönheti, hanem annak is, hogy rendkívül viszontagságos a magánélete. Ehhez pedig a szerencsejátékhoz fűződő viszonya is hozzájárul. Sajnos ő is azok közé tartozik, akik nem tudnak határt szabni magukkal. Ez ráadásul alkohol problémákkal is társul.

Charles Barkley

A cikk végére egy újabb kosárlabdázó legenda maradt, aki nyíltan felvállalja a szerencsejátékok, aki saját bevallása szerint, bár a hobbijának tekinti, időnként akadnak gondjai a kaszinó játékokkal Ezt azzal indokolja, hogy profi sportolóként megengedheti magának, hogy akár nagyobb összegeket is veszítsen. Erre egyébként nem egyszer volt már példa annak ellenére, hogy a hírek szerint olyan hétvége is volt már, ahol összesen 700 ezer dollárt nyert. Csak remélni tudjuk, hogy az kiváló kosaras a jövőben fenn tudja tartani az egyensúlyt a játék során, és valóban csak egy jó hobbiként tekint majd ezekre a játékokra.