Site icon daniasport.hu

Aggódnak a svédek a kéziselejtezők miatt

Egyelőre még nincsenek lefújva a nyári kvalifikációs meccsek.

A svéd kapus Mikael Appelgren a 2019 Eb-n ahol nem siker+let az elődöntőbe jutniuk.. Fotó: Antonio Bronic / Ritzau Scanpix

A tervek szerint a nyáron, Svédországban mind a női, mind a férfi kézilabda-válogatott selejtezőmérkőzéseket vív majd: előbbi az idei Európa-, utóbbi a jövő évi világbajnokságra való kijutásért. 

Ez senki számára nem hangzik egészségesen” – nyilatkozta Tobias Karlsson, a svéd férficsapat szövetségi kapitánya az Aftonbladetnek, utalva arra, hogy a koronavírus-járvány miatti több hónapos pihenőt követően nem szabadna azonnal tétmérkőzéseket játszani.

Számos nagy európai bajnokság még mindig azon gondolkodik, mikor és hogyan folytassa a2019-2020-as szezont, miközben például Svédország és Dánia már döntött a befejezésről.

Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, hogy a selejtezők a tervek szerint folytatódnak. Edzés és meccsterhelés nélkül azonban a sérülések kockázata sokkal nagyobb, és a svéd kapitány nem szívesen küldené pályára így a játékosait.

Azt hiszem, három hónap kihagyás után hat-nyolc hétre lenne szüksége ahhoz, hogy mindenki formába kerüljön. Lehet, hogy rövidebb idő is elég lenne, de az nehéz lesz, hogy hétfőn találkozunk, csütörtökön pedig már meccset játszunk” – magyarázta Tobias Karlsson.

A svéd férfiválogatottnak július elején Törökországgal vagy Oroszországgal kell találkoznia. A játékosok készek pályára lépni a fontos mérkőzésekben, de csakis ellenőrzött körülmények között.

„A játékosok bizonyos kockázatnak lesznek kitéve. Természetesen le akarjuk játszani a selejtezőt, de az egészségünket is biztosítani kell. Először tesztelni kell mindenkit koronavírus ellen, ehhez izolációs felkészülést kell biztosítani” – nyilatkozta Mikael Appelgren, a német Rhein-Neckar Löwen kapusa.

A svédek női válogatottjának várhatóan júniusban is játszania kellene, a decemberi Európa-bajnoki selejtezőkre eddig kettőből kettő meccset nyert: Észak-Macedóniát 35-26-ra verte otthon, és 38-19-re nyert Portugáliában. A két párh4arc visszavágója mellett még oda-vissza meccselnie kell a csehekkel is.

A Tv2.dk megjegyezte, a dánok szerencsésebb helyzetben vannak, hiszen a női Eb-t Norvégiával együtt bonyolítják le, így rendezőként már biztos résztvevők. Csakúgy, mint a férfiak, akik címvédőként utazhatnak a jövő januári, egyiptomi világbajnokságra.

Kiemelt kép: Antonio Bronic / Ritzau Scanpix

Exit mobile version