Site icon daniasport.hu

Dániában közelebb kerül egymáshoz a norvég kézilabdapár

Henny Reistad, a norvégok 22 éves, Európa-bajnok kézilabdázója alig várja, hogy nyártól új csapatában folytassa pályafutását. Nem mintha rosszul érezné magát a Vipersben, de dániai szerződésével közelebb kerülhet szerelméhez.

Aksel Horgen és Henny Reistad az új sportoló pár. Fotó NTB Bjørn S. Delebekk

Henny barátja, Aksel Horgen szintén Dániában él, a 24 éves, négyszeres norvég válogatott jobbszélső tavaly nyáron igazolt a Drammenből a Bjerringbro-Silkeborg csapatába.

A pár régóta ismeri egymást, Aksel korábban a Haslum csapatában együtt játszott Jon Halfdan Reistaddal, azóta az ismeretség.

„Henny ambiciózus, sok szempontból csodálatos lány” – nyilatkozta róla barátja a VG-nek.

A Vipers 22 éves irányító-átlövője tagja volt a tavaly decemberi, dániai Európa-bajnokságon aranyérmet nyert norvég válogatottnak. Akkor még azt mondta, hogy bár elképzelte, milyen lenne váltani, de minden attól függ, hogy mi lesz a csapatával.

„Most jól állunk és szeretek itt játszani, de természetesen nem titkolom, izgalmas lenne kipróbálni magam külföldön” – tette hozzá. Néhány hét múlva aztán bejelentette, hogy 2021 júliusától a Team Esbjergben kézilabdázik tovább.

„Amikor új klubot választottam, nem ez volt a legfontosabb, de ez is olyan tényező, ami segített a döntésben. A Dániába vezető lépés leginkább a saját fejlődésemről és a karrieremről szól. Csak bónusz, hogy így közelebb kerülök hozzá” – mondta a VG-nek.

Esbjerg és Silkeborg között 120 km távolság, ami azért könnyen legyőzhető.

„Akik ismerik Hennyt, tudják, hogy olyan játékos, aki éhes a sikerre, aki a legjobb akar lenni és százszázalékosan elvégzi az ehhez szükséges munkát. Olyan döntést hozott, amelyet alaposan megfontol. Most úgy érzi, hogy újabb lépést tehet előre játékosként” – nyilatkozta róla Aksel Horgen.

Nagyon jó, hogy Dániába érkezik, de természetesen vannak dolgok is, amelyek többet jelentettek. Ez csak egy plusz. Megpróbáltunk különbséget tenni a magánember és a kézilabdázó Henny között.”

Henny Reistad szerint előny lehet, hogy van egy barátja, aki sokat tud azokról a kihívásokról, amelyekkel kézilabdázóként szembesül. „De az sem lenne probléma, ha nem kézilabdázó lenne” – hangsúlyozta.

Ami Akselt illeti, jelenleg Kristian Björnsen és Kevin Gulliksen mögött csupán a harmadik számú jobbszélsőnek számít a norvég válogatottban, de nagyon jó helyen érzi magát a Bjerringbro-Silkeborgban, ahol a jobb oldalon olyan klasszis mellett kézilabdázhat, mint a kétszeres világbajnok átlövő, Nikolaj Öris.

A norvég a szezonban eddig 93 gólt szerzett a dán bajnokságban, múlt szombaton háromszor is betalált a Bajnokok Ligája-résztvevő Aalborg kapujába, ez volt a Bjerringbro-Silkeborg hatodik győzelme sorozatban.

Exit mobile version