KÉZILABDA

Henny Reistad: “Egy új kihívásra volt szükségem”

Mint ahogy már tegnap jeleztük a világ egyik legtehetségesebb fiatal játékosa Henry Reistad Dániába a Team Esbjerg csapatába igazolt.

Henny Reistad a Team Esbjerg csapatába igazolt a nyártól.  Fotó: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Henny Reistad a Team Esbjerg csapatába igazolt a nyártól.  Fotó: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Pár nappal ezelőtt a norvég sajtóban megjelent hírek szerint a Vipers mindent megtett, hogy meg tudja tartani Reinstadot.

A játékos édesapja, aki egyben menedzsere is lányának sejtelmesen elárulta, hogy lánya egy fejlődési fázisban van jelenleg,- válaszolt a jövőjével kapcsolatban feltett kérdésre.

Henny Reisted a Team Esbjergbe igazol a nyártól.

Nehéz választás volt, de alapvetően egy kihívást kerestem, ahol minden új. Úgy gondolom, hogy ez jót tesz a további fejlődésemnek. Amikor a Vipers-t vagy az Esbjerg-et állítod egymás ellen, akkor nincs sok különbség. Ezért azt kell mondanom, hogy nehéz választás volt ez számomra.” – mondja az NTB-nek.

De többi norvég játékos is nagyon elégedett volt mindennel, ami a Team Esbjergben zajlik, és mindannyian remekül fejlődtek. Remélem, hogy képes leszek tovább fejlődni egy jó edzés kultúrában és egy kemény bajnokságban“- mondja Henny Reistad a Team Esbjerg honlapján.

Jesper Jensen vezetőedző Henny Reistad átigazolása kapcsán pozitív visszajelzést érez, ami a Team Esbjergbnél évek óta végzett munkájukat dicséri. A klub nemcsak Dániában, hanem az európai porondon is a csúcsokért küzdhet.

Az évek során büszkék voltunk arra, ahogyan a játékosok fejlődtek, amíg itt voltak. Ugyanezt szeretnénk tenni Henny Reistaddal is. A válogatottban való bemutatkozása óta figyelemmel kísérjük, és azt tapasztaltuk, hogy nagyon gyorsan fejlődött és képzett játékos lett és jelenleg talán a világ legnagyobb tehetsége. Henny a játék számos aspektusát tudja, leginkább a betörésben az 1:1 elleni játékban kiváló. Remek testalkatú és veszélyes kintről is, emellett igen robbanékony is” – mondta róla Jesper Jensen.

Henny Reistadot modern támadó játékosnak nevezi, aki mindhárom belső poszton tud játszani. Maga Jesper Jensen abban látja a fejlődési lehetőségüket, hogy több lehetősége lesz variálni és megoldásokat találni a különböző formációk ellen. Mind támadásban mind a védekezésüknél, ahol Henny akár a kettes vagy hármas pozíciókban is tud játszani.

Esbjergi vállalatoknak köszönhetik a játkos leigazolását.

Mint ahogy azt Nerea Pena átigazolásánál is írtuk, itt is a csapat szponzorai és vállalkozói sorakoztak fel azért, hogy Esbjergbe és a dán ligába tudják csábítani a több topklub által (pletykák szerint a Győr) is keresett friss norvég Európa-bajnokot.

Henny Reistad 2023 nyaráig kötött szerződést a dán bajnokkal.

A következő évre még egy igazolás jutott a Team Esbjergnek. Tegnap leigazolták a Siófokról távozó, majd Franciaországba igazoló német válogatott kapust, Dinah Eckerlet, aki Metztől érkezik Dániába.

Kimelet kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix