KÉZILABDA

Nerea Pena: “Nagy energiával és kedvvel jöttem ide játszani”

Mint arról már beszámoltunk, spanyol válogatott játékossal erősített a dán bajnok Team Esbjerg csapata. A Siófok KC-tól idény közben távozó Nerea Pena 2021 június 30-ig írt alá szerződést az esbjergi csapatnál.

Nerea Pena a Team Esbjerg mezében. Fotó: teamesbjerg.dk
Nerea Pena a Team Esbjerg mezében. Fotó: teamesbjerg.dk
Pena csütörtökön délben érkezett Dániába új munkaadójához, és már a hétvégén pályára is léphet a Rosztov-Don elleni BL-mérkőzésen – írja a Team Esbjerg honlapja.

“Nagyon óvatosak voltunk, hogy új játékost, játékosokat hozzunk a csapatunkhoz ezekben az időkben, amikor nagyon ingadoznak a bevételeink. De a szponzoraink látták, kevesen maradtunk a már ismert okok miatt, ellenben sok mérkőzés vár ránk tavasszal. Ezért úgy döntöttek, támogatják egy új, klasszis játékos leigazolását. Az erősítéssel fő célunk az, hogy megnyerjük újra a bajnokságot mondta a klub elnöke, Bjarne Pedersen

A klub honlapja arról is beszámol, hogy folyamatosan követték a játékosmozgást a piacon és vártak egy lehetőségre, ami akkor jött el, amikor októberben kiderült, hogy több játékos és a vezetőedző, Bent Dahl is elhagyta a Siófok KC csapatát.

“Az én célom az volt, hogy a Bajnokok Ligájában játsszak, és azt néztem mi a legjobb a karrierem szempontjából, akkor amikor egy évvel az olimpia előtt vagyunk. Az Esbjergnek játékosra volt szüksége, aki magas szinten tud kézilabdázni egy erős ligában. Beszéltem a spanyol ismerőseimmel, akik játszottak itt Dániában, és ők jól érezték magukat itt mondta Nerea Pena a csapat honlapján.

Jesper Jensennek, a Team Esbjerg vezetőedzőjének nem volt a tapasztalata arról, hogy a dél-európai játékosok alkalmazkodni tudnak egy új csapat játékához fél év alatt, de Penaval mer kockáztatni.

“Pena jó a nyelvekhez, nyitott gondolkodású, aki nem fél kérdezni és kíváncsi. Irányítóként szervezi a játékot, hasonlóan, mint a skandináv kézilabdában szokás. Az a típus, aki nagy elvárásokat támaszt maga elé és a környezete felé, évek óta meghatározója a spanyol kézilabda-válogatott játékának is. Nagyon boldog vagyok, hogy van egy újabb, immár ötödik jobbkezes játékosom az átlövő-irányító poszton, így jól ki tudják majd egészíteni egymást mondta Jensen.

Pena nem titkolja, hogy fontosak számára a csapatjáték taktikai elemei, de szeretné jobban kibontakoztatni magát az új csapatánál.

“Nagy energiával és kedvvel jöttem ide. Egy hónapja játszottam mérkőzést, azóta keményen edzettem egyedül, így jól érzem magam fizikálisan. Játszottam az FTC-vel az Esbjerg ellen, elmondhatom, hogy jól szervezett csapat, ahol a játékosok profiként dolgoznak egymásért egy jó légkörben. Összetartanak, az utolsóig leheletükig, nagy intenzitással küzdenek, ami nagyon szimpatikus számomra. Sokféleképpen lehet kézilabdázni, de én a csapatért játszom. Nagyon várom a Rosztov-Don elleni mérkőzést” – mondta az első interjúja végén az Team Esbjerg új játékosa.

Nerea Pena szerződésének létrejöttéhez a három tulajdonoson kívül 11 szponzor hozzájárulására, támogatására is szükség volt, a klub fel is tüntette a cégek neveit a honlapon.

A 30 éves játékos, aki 2008 óta tagja a spanyol válogatottnak, ahol 159 mérkőzésen 531 gólt dobott, megtekintette az Esbjerg-Viborg (28-30) rangadót, amelyen az idei első bajnoki vereségét szenvedte el új csapata.