KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Mi magunk voltunk a legrosszabbak” – önkritikus az izlandi kézikapitány

A félidőben öt, a második félidő közepén már hat góllal is vezetett Izland, ám a magyar férfi kézilabda-válogatott elképesztő hajrával, a meccs végét 5-0-ra hozva fordított és 30-28-ra győzött az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya nagyon csalódott volt a mérkőzés után.

„50 percig nagyszerűen kézilabdáztunk, három góllal vezettünk és már alig volt hátra a mérkőzésből, amikor jött egy ijesztő végjáték. Rettenetesen ideges voltam a támadójátékunk miatt, nem tudtuk úgy járatni a labdát, ahogyan azt terveztük” – nyilatkozta a szakember az Mbl.is portálnak.

„Rendkívül bosszantó, hogy túl sok technikai hibát követünk el. Rossz passzokkal eladtuk többször a labdát, ezzel ígéretes helyzetbe hoztuk a magyarokat, akik ki is használták. Megkönnyítettük a dolgukat. A védelmünk a vége felé teljesen megadja magát, már nem tudtuk megakadályozni, hogy Bánhidi helyzetbe kerüljön. Ennek egy apró oka volt: mi magunk voltunk a legrosszabbak ebben a periódusban.”

Chema Rodríguez, magyar válogatott szövetségi kapitánya érthető módon lelkendezett a lefújást követően.

„Nagyon jó meccs volt! Az első félidőben sem ment rosszul a játék, de sok hibával kézilabdáztunk, ugyanakkor a félidei különbség talán túlzó volt. Hittünk magunkban végig, hiszen egy család vagyunk, dolgoztunk a végéig. Nyerni mindig fantasztikus, de a mai meccs alapján akkor is büszke lettem volna a csapatra, ha kikapunk. Dolgozunk tovább!” – idézte a szakembert a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja.

Kapcsolódó tartalom: