LABDARÚGÁS

Kasper Schmeichel megdöbbentő részleteket árult el a leicester-i helikopter balesetről.

Kasper Schmeichel  szinte megérezte, valami nincs rendben és nem sokkal ezután, lezuhant a leicester-i klub tulaj helikoptere.

Október 27-én történt valami, amit sosem fog elfelejteni a dán kapus.

-Sajnos mindenre emlékszem. Minden apró részlet előttem van – mondta a Sky Sport-nak a balesetről, ahol Khun Vichai a klub tulajdonos és még másik négy személy hunyt el.

Most beszélt először arról amit át élt akkor, hiszen a baleset szinte az orra előtt történt. Meccs nap volt Leicester-ben. Látogatok érkeztek hozzá, a családtagok Dániából. Nekik mutatta körbe a stadiont a mérkőzés után, eközben a klub tulajdonossal is találkoztak és üdvözölték egymást. Ő útban volt a helipotere felé, hogy haza repüljön Londonba.

“Rohantam és közben üvöltöttem, hogy hívják a mentőket, rendőröket”  -Kasper Schmeichel.

– Az ember megérezheti, hogy valami nem a megszokottak szerint történik, nem volt az a csend a levegőben mint máskor. Aztán megtörtént a baj….-mondta Schmeichel.

A baleset másnapján több angol média is megerősítette, hogy a kapus ért oda először a parkolóba, ahol lángolt a helikopter. Ezt a hírt megerősítette maga Kasper Schmeichel is.

-Futottam ki a stadion alagútján át, ki a pakolóhoz ahol lángolt a helikopter.

-Rohantam és közben üvöltöttem, hogy hívják a mentőket, rendőröket. Utánam futott még egy személy a biztonságiaktól is.

Mikor mind a ketten oda értek a lángoló helikopterhez megpróbáltak tenni valamit, de semmit nem tudtak segíteni. A forró lángoknál lehetetlen volt valamit is csinálni.

-Rettenetes volt, borzasztó volt a tehetetlenség, hogy  ott állsz és nem tudsz semmit tenni.

A dán kapus a tragédia után két nappal egy szívbemarkoló üzenettel búcsúzott a közösségi oldalain a hozzá közel álló klub-tulajdonostól.

“Sosem találkoztam még olyan emberrel mint te. Keményen dolgoztál, nagyon elkötelezett, szenvedélyes, barátságos és nagylelkű voltál.” -írta akkor Kasper Schmeichel a leicester-i klub-tulajdonosról

A tragédiáról beszámoltunk mi is, ami itt található:

https://daniasport.hu/?p=89