KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Polman nélkül is száguld, újabb klasszisra vágyik a Nyköbing

Váratlan vereséggel folytatta bajnoki szereplését a Team Esbjerg női kézilabdacsapata, amely szerdán 32-27-re kikapott a Nyköbing Falster otthonában.

Polman és Kristina Kristiansen (Mulle)  Fotó: Nyköbing Falster Håndbold
Estavana Polman és Kristina Kristiansen (Mulle) Fotó: Nyköbing Falster Håndbold

A 10. forduló rangadójával kapcsolatban a dán Tv2 azt írta, a Nyköbing klasszis módon játszott, és teljesen megérdemelten nyert öt góllal – köszönhetően a nagyszerű hajrának, amit 22-22 után produkált.

A hazaiaknál a francia légiós Marie-Helene Sajka, a vendégeknél Henny Reistad egyaránt 11 gólig jutott. Győzelmével a Nyköbing Falster megelőzte riválisát és tíz forduló után a tabella harmadik helyére lépett előre.

„Nem akarok többet hallani erről”

A vereséget a vendégek nem akarják a fáradtságra fogni, noha a csapat több játékosa is érintett volna a novemberi Európa-bajnokságon. Ugyanakkor a beállós Kaja Kamp Nielsen nem hiszi, hogy a kudarc oka a kimerült játékosokban keresendő.

„Nem akarok többet hallani erről a fáradtságról. Nem hiszek benne, ez csak egy rossz nap volt. Ha meg valaki fáradt, akkor jelezze! Jesper Jensen edző direkt megkérdezte, kell-e bárkinek szünet. De mindenki azt mondta, hogy nincs rá szüksége”mondta.

Jesper Jensen, aki a Team Esbjerg mellett a dán női válogatottat is irányítja, ugyancsak úgy véli, ebben a vereségben nem a fáradtság játszott közre.

„Egyszerűen néhány alapvető dologban túl hanyagok voltunk” – jegyezte meg.

Emelné a lécet a Nyköbing

Ami a Nyköbing Falster csapatát illeti, az elmúlt hónapokban Estavana Polmannak köszönhetően kerültek be a hírekbe. Egyrészt segítő kezet nyújtott a hollandok világbajnok irányítójának, amikor összeveszett a klubbal és Jesper Jensen vezetőedzővel, majd négy hónap közös munka során eladta a román Rapid Bucarestinek.

Ugyanakkor Polman ottléte nem csupán anyagilag érte meg a klubnak, de az elnök John Braedder szerint a menedzserek figyelmét is felkeltette a csapat.

„Ez a Polman-effektus, most hirtelen felkínáltak nekünk néhány topjátékost. Az ügynökök észrevették, hogy mi valójában valami többet akarunk. Európa minden részéről ránk irányult a figyelem”mondta a sportvezető, aki szerint a holland klasszisért kapott pénzt újabb nagy név megszerzésére szeretnék fordítani.

„Muszáj lesz, ebben állapodtunk meg a befektetői csoportunkkal. Tovább akarunk lépni, és emelni szeretnénk a lécet, ahogy ezt Polmannal meg is tettük.”

A szerdai játéknapon történt még, hogy szülés után újra pályára lépett Lois Abbingh, csapata az Odense teltház előtt (2200 néző) győzte le (35-26) a feljutó Sönderjykse csapatát, az Ikast az utolsó percben döntötte maga javára a mérkőzést a Koppenhága ellen.(23-21)

A dán női bajnokság állása 10 forduló után:

1. Herning-Ikast 18 pont
2. Odense 18
3. Nyköbing Falster 14
4. Team Esbjerg 14
5. Köbenhavn Haandbold 12
6. Viborg 12

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Nász Nikolett