LABDARÚGÁSSzponzorált cikk

Ronaldo eredményei a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon 

A portugál labdarúgó válogatott leghíresebb játékosa Cristiano Ronaldo beírta nevét a futball világtörténelmébe. A portugál gólkirály lett az első, aki öt világbajnokságon szerzett gólt. A gólok bővebb statisztikáját a GGBET oldalon nézheti meg. Ötödik világbajnoki gólját Cristiano Ronaldo a Ghána elleni világbajnoki mérkőzésen szerezte.

Cristiano Ronaldo beírta nevét a futball világtörténelmébe.

Ronaldo az afrikai válogatott ellen játszott meccs 65. percében szerezte ezt a rekordgólt. A gólszerző így biztosította be csapata 3:2-es győzelmét ezen a találkozón. Cristiano Ronaldo kiharcolt egy 11-es büntetőt és ezt tökéletesen hajtotta végre.

2006-ban a portugál csatár tizenegyesből szerzett gólt Irán ellen a világbajnokságon. Ez volt Ronaldo diadalmas góljainak kezdete. 

2010-ben Cristiano a világbajnokságon szerzett góljával felbosszantotta az észak-koreai csapatot.

2014-ben a brazíliai világbajnokságon a portugál gólt lőtt Ghána kapujába.

2018-ban, amikor a tornát Oroszországban rendezték, a portugál támadó háromszor talált be Spanyolország és egyszer Marokkó kapujába.

Cristiano Ronaldo előtt Lionel Messi büszkélkedhetett hasonló teljesítményekkel, de ő csak 4 világbajnokságon szerzett gólt.

A portugál válogatott 37 éves góllövője öt Európa-bajnokságon és öt világbajnokságon lépett pályára. Így Ronaldo lett az első európai labdarúgó, aki 10 nagy futballtornán vett részt.

A nehéz hét ellenére a portugál csatár segített csapatának jól kezdeni a világbajnokságot.

Ahogy a csatár maga is megjegyezte, fontos volt számára az elmúlt hét befejezése. Nagyon boldog, hogy segített a csapatának „jó lábbal” indulni. Az első mérkőzés eredményei nagyon fontosak.

Emlékeztetjük, hogy a Manchester United és Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel hivatalosan is felbontotta a szerződést. Így az angol klub 17 millió fontot spórolt meg, hiszen a portugál lemondott a szerződés idő előtti felbontása miatti kártérítésről.