KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Gidsel mindenkit meglepett a hatéves berlini szerződésével

Nem szokványos eset, hogy egy sportoló, pláne egy kézilabdázó hosszú távú szerződést köt. A dán férfiválogatott egyik sztárja, Mathias Gidsel azonban így tett és 2028-ig elkötelezte magát a Füchse Berlin csapatánál.

Mathias Gidsel 2028-ig hosszabbította meg szerződését. Fotó: Füchse Berlin
Mathias Gidsel 2028-ig hosszabbította meg szerződését. Fotó: Füchse Berlin

A 23 éves jobbátlövő 2017 és 2022 között a GOG Haandbold játékosaként tűnt fel, a válogatottban 2020 őszén mutatkozott be. A tavalyi egyiptomi világbajnokságon tagja volt az aranyérmes dán válogatottnak, őt pedig beválasztották a torna All-Star válogatottjába.

A tokiói nyári olimpián legjobb játékosnak választották, így 2021-ben az év játékosának választották Dániában.

A nyáron szerződött a Füchse Berlinhez, amely eddig nagyon jól szerepel a bajnokságban és 16 forduló után a Bundesliga 2. helyén áll. Miután Gidselnek is ment a játék, logikusnak tűnt, hogy klubja hosszabbítani akar vele.

Igaz, eddig csupán kilenc bajnokin léphetett pályára (október közepe óta a bal hüvelykujja sérülése miatt nem játszott, csak vasárnap tért vissza), de azokon 37 gólt szerzett (77 százalékkal lőtt) és 16 gólpasszt is adott.

„Ez annak a jele, hogy jól érzem magam. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Örülök a csapatnak és a klubnak, és kicsit lenyűgözött az itteni kultúra. Mindenki nagyon keményen dolgozik azért, hogy megnyerje a német bajnokságot. Hiszek ebben a projektben” – nyilatkozta Gidsel a dán Tv2-nek.

„Egy ilyen szerződésben van némi stabilitás is. Most már tudom, mit kell tennem a következő öt évben, és ez nyugalommal tölt el, ami az elmúlt néhány évben talán hiányzott belőlem.”

A Tv2.dk szakértője, Bent Nyegaard meglepődött a szerződés hosszán, bár hozzátette, a trend azt mutatja, hogy az igazán jó klubok minél hosszabb időre megpróbálják lekötni a sztárokat.

„Meglep, hogy 2028-ig írt alá, biztosan vannak más klubok is, amelyek érdeklődtek iránta. De a hatéves kapcsolat azt is jelentheti, hogy a klub háttere biztos, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt komoly tervekkel rendelkezik. És anyagilag a klubnak meglehet a fedezete arra, hogy a következő években a Kiel, a Flensburg és a Magdeburg szintjén játszhasson” – mondta.

Mathias Gidsel vasárnap a Magdeburg elleni mérkőzésen (31-32) tért vissza a pályára az októberben elszenvedett sérülése óta. Akkor hüvelykujjban az ínszalagok sérültek meg. Elmondása szerint még nincs topformában, de lesz még három bajnoki mérkőzése ahol visszanyerheti formáját a január 11.-én kezdődő világbajnokságra.

Kapcsolódó tartalom: