KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Koppenhága súlyos sportszerűtlensége.

A héten megkezdődött Dániában is a női és férfi kézilabda bajnokság. Mint ahogy már arról honlapunk elsőként beszámolt, új challenge szisztémát és vele új szabályokat vezettek be a dán kézilabda bajnokságban.

Claus Mogensen( Koppenhága) aki ki játszotta a szabályokat. Fotó: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Bár még nem zajlott le teljesen az első forduló, máris volt egy csapat aki az új szabályok adta lehetőséggel súlyos sportszerűtlenséget követett el annak érdekében, hogy csapatuknak kedvezzen.

Az eset, amely további megfontolásra készteti a szabály alkotókat.

A Nykøbing-Koppenhága női kézilabda mérkőzések mindig is nagy presztízs csatának számítanak a dán bajokságban.

A végig szoros mérkőzésen a hazai csapat 27-26 ra vezetett, amikor már kevesebb mint 10 másodperc volt hátra és támadáshoz jutottak. Végig támadhattak volna a meccs végéig is, de akkor történt egy nem várt jelenet!

A vendég koppenhágaiak egy sportszerűtlen cselekedetthez folyamodtak , hogy az egy meccsre szóló eltiltást ne az edző kapja, ezért a csapat gyúrója nyomta meg a zöld gombot (régebben time-out kártya). Ezzel megszakították a hazai csapat támadását, súlyos sportszerűtlenség miatt kék lap járt a gyúrónak és hétméteres a Nykøbingnek.

Ez az egy lehetőségünk volt, hogy labdához jussunk

Claus Mogensen vezetőedző Koppenhága.

A Koppenhága végül nem érte el a célját, hiszen a hétméteres értékesítve lett, de ha kimaradt volna még lett volna esélyük arra, hogy kiegyenlítsék az akkor még csak egy gólos hátrányukat.

A jelenlegi szabályok szerint, ha az ember egy rossz időkérést hajt végre az utolsó 30mp-ben, akkor az ellenfél hétméterest, a time-out-ot használó kiállítás kap.-magyarázza az álláspontját Claus Mogensen.

Ez az egy lehetőségünk volt, hogy labdához jussunk. Nem gondolom hogy ezt utoljára láttuk, hiszen a szabályok ezt megengedik, mi csak küzdöttünk azért hogy ne kapjunk ki – folytatta az érvelését a fővárosi csapat vezetőedzője.

Természetesen gyorsan a szabályok módosítását követelik.

-Nagyon gyorsan változtatni kellene ezen a szabályon. Ez egy időzített bomba a sportágban -mondta Jakob Larsen a Nykøbing vezetőedzője.

-Képzeljük el, ha ez egy tv-mérkőzésen a nagy nyilvánosság előtt zajlik le. Arra kérem a kollégákat mellőzzék az ilyen sportszerűtlen cselekedeteket, hiszen nehéz lesz megvédeni a becsületüket, utána sok kellemetlen dolognak lesznek ki téve a média által -zárta a nyilatkozatot a dán tv2nek a hazai csapat vezetőedzője.

Nykøbing-København 28-26.

Forrás: Sport.Tv2.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!