KÉZILABDA

Dánia: Santender Bank Kupagyőztes a Nykøbing csapata! – Final Four Esbjergben.

A dán hagyományokhoz híven karácsony és szilveszter között rendezik a dán női kézilabda kupa négyes döntőt. 

Az esbjergi csapat kapta meg a rendezés jogát így telt ház várta az elődöntőbe bekerült csapatokat .

Az első mérkőzésen  a Nykøbing játszott a Randers csapatával amit szó szerint érhetünk hiszen a sárga-kék csapat átgázolt a kék mezben próbálkozó randersi lányokon Az eredmény 37-18 lett.

Említésre méltó még, hogy a Nykøbing pár nappal ezelőtt hosszabbított szerződést két játékosával.

Anna Lagerquist svéd beálló több külföldi élcsapatok érdeklődését is fel keltette már a klubjában és a svéd válogatottban mutatott stabil, kiegyensúlyozott jó játékával. A játékos megtartása fontos szempont volt a falsteri csapatnak.

A másik szerződés hosszabbítás a kapus Cecilie Greve-vel történt aki 2021-ig írt alá szerződést.

A kupa másik elődöntőjében a hazai csapat fogadta az Jan Pytlick által vezetett Odense HK csapatát.

Az Odense nyert 27-25-re és jutott a vasárnapi döntőbe, de nem akár milyen mérkőzésen. Esbjerg a második félidő 35.percében már 18-10-re vezetett, amikor is az Odense edzője Pytlick elővette a 7 a 6 elleni játékot. Ez annyira jól sikerült hogy az 55.percben át is vették a vezetést. Az utolsó egy percben az addig remekül védö Sandra Toftnak lehetősége volt kiegyenlíteni, de üres kapura dobott labdája mellé szált.

 

-Hihetetlen, hogy most hibáztam el -mondta Sandra Toft – rengetegszer dobtam már így gólt, de pont most hibáztam. Sajnálom ez az én hibám, vállalom érte a felelősséget.

A döntő egy érdekes párharcot tartogatott mert egy családban biztos lesz egy aranyérmes,hiszen a Nykøbing csapatának edzője Jacob Larsen felesége az odensei csapat beállósa (régebbi Slagalse DT) Kamilla Kristensen.

A döntő kifejezetten jó mérkőzést hozott ahol a Nykøbing csapatában több jó egyéni teljesítmény is volt. A válogatottból kimaradó játékosok, rendkívül kitettek magukért, így a kapus Cecilie Greve , Kristina Kristensen Mulle a svéd Angelica Wallen illetve a holland válogatott  fiatal jobb átlövője is Dione Househeer is jó teljesítményt nyújtott egész hétvégén.

A nykøbingi-csapat története során először nyerte meg a dán kupát.

Az odensei csapat a 2018/29-es szezonban eddig nem szenvedett vereséget, így Jan Pytlick-nek még mindig nincs trófeája az odensei csapatával, ami adja a dán válogatott gerincét is.

Nykøbing – Odense HK 28-26