KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Csak feküdtem, és semmit sem tudtam csinálni” – a dán válogatott kézisnek fogalma nincs, mitől omlott össze hónapokra

Thomas Arnoldsen nem tudja, hogy valaha is megtalálja-e a választ arra a kérdésre, hogy mi ütötte ki annyira, hogy négy hónapig képtelen volt kézilabdázni. A 22 éves irányító nagyszerű idényeket töltött a Skanderborg Aarhus csapatában, 2022-ben U20-as Eb-n, tavaly juniorvébén szerepelt a dán korosztályos válogatottal, nem véletlen, hogy az Aalborg lecsapott rá, és 2023 nyarán szerződtette.

Thomas Arnoldsen Fotó / Kiemelt kép: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau-Scanpix
Thomas Arnoldsen Fotó / Kiemelt kép: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau-Scanpix

A mai napig nem tudja, mi történt vele, nehezen tudja leírni, milyen érzés kerítette hatalmába. Csak azt tudta, hogy valami elromlott. És meggyőződése, hogy hiba volt elmennie a junior világbajnokságra.

Fokozatosan világossá vált, hogy pihenésre van szüksége, és ki kell hagynia a szezon kezdetét Aalborgban.

„Bárcsak tudnék választ adni, de nem megy. Egyetlen dolgot sem tudok megnevezni, amikor minden elromolhatott. Hogy stressz okozta vagy kimerültség? Fogalmam nincsen. Nem tudom, hogy valaha megtalálom-e a választ.”

„Jól tért vissza. Vannak ingadozások a teljesítményében, de ez természetes, hiszen sokat kihagyott, és még fiatal” – mondta Jacobsen.

A kézilabdapályán Arnoldsen újra ereje teljében van, de azt mondta, a lelkében azért nyomot hagyott ez a visszaesés.

„Még mindig vannak dolgok, amikkel küzdök. De megtanultam, milyen fontos 100 százalékig őszintének lennem az érzéseimmel. Ha rosszul vagyok, akkor jobb beszélnem valakivel. Bár lehet, hogy ez egy kicsit tabu egyesek számára, fontos megtenni. A sport néha nehéz világ tud lenni” – tette hozzá.

Thomas Arnoldsennel a magyar kézilabda szurkolók hamarosan találkozhatnak, hiszen csapata az Aalborg a Telekom-Veszprém Pick-Szeged győztesével játszik a BL Final Fourba jutásért.

Kapcsolódó tartalom: