LABDARÚGÁS

Labdarúgás: Bemutatjuk a Tottenham dán klasszisát, Christian Eriksen-t.

Szombat este rendezik meg a Bajnokok Ligája döntőjét Madridban. A Liverpool – Tottenham mérkőzés egyik sztárja lehet a londoni csapat támadó középpályása, a dán Christian Eriksen.

Többek között Ő lehet a 14. dán labdarúgó, aki pályára léphet BEK vagy Bajnokok Ligája döntőn.

Olyan ismert nevek közé kerülhet, mint Johnny Hansen (1974-76 Bayern München) Allan Simonsen ( 1977 Borussia Mönchengladbach), Birger Jensen és Jan Sørensen (1978 Club Brugge), Lars Bastrup (1983 Hamburger SV),Lars Lunde (1987 Bayern München),Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen (1988 PSV Eindhoven), Michael Laudrup (1992 Barcelona),Peter Schmeichel (1999 Manchester United),Jon Dahl Tomasson (2005 AC Milan), és Daniel Agger (2007 Liverpool)

Ismerjék meg a Christian Eriksen sztoriját.

1992 február 4-én született a Fyn szigeten (Dánia), Middelfart városában.

Már egész fiatalon lejárt a város gimnasztika – és labdarúgó egyesületébe az http://www.mgbk-gymnastik.dk -klubba.

A tehetségére hamar felfigyeltek, a közeli első osztályban szereplő odense-i labdarúgó klubnál az Odense BK-nál, ahol 12 évesen a klub utánpótlás kötelékébe került.

15 éves korában, már több európai top klub is szerette volna soraiban tudni. 2008-ban az év tehetségének választották az U-17-es korosztályban Dániában. Az Ajax Amszterdam is ígyekezett megszerezni, de az Eriksen családnál nem a holland klub volt az első a sorban. A Chelsea akkor már többször hívta próbajátékra és a család is szerette volna, hogy létre jöjjön a a várva várt szerződés, annak ellenére is, hogy a játékos tanácsadói inkább az Ajax Amszterdam-ot ajánlották neki. Londoni szerződés nem érkezett meg, így a holland csapathoz került 16-évesen, annak is a Youth csapatához 1millió euro-ért, 2008-ban .

Christian Eriksen lifestyle

Az átlagon felüli technikai tudása a labdával, gyors és intelligens játék stílusára az első csapatnál is felfigyeltek, így 2010-ben be is mutatkozott az Eresdivisie ligában. Az Ajaxban 113 mérkőzésen, 25gólt szerzett.

A tudatos karrier építésben az Ajax kiváló ugródeszkának bizonyult, ahol bajnokságot és kupát is nyert, mielőtt a jelenlegi klubjához a Tottenhamhez igazolt volna . A 18millióért eladott játékos a londoni klub alapemberének számít, hiszen ebben az évben is 35 premier liga és 11 bajnokok ligája mérkőzésen játszott és rúgott ezeken 10 gólt és 16 gól passzt is kiosztott a ” gólpassz király”.

A dán válogatottban 18-évesen mutatkozott be, a 2010-es dél- afrikai Világbajnokság legfiatalabb játékosa volt. A dán nemzeti mezt azóta 87-szer húzta magára és 26 gólt is szerzett a piros-fehér mezes válogatott színeiben.

Legtöbbször a pályán a 10-es pozícióban láthatjuk, de klubjában a két szélen is bevethető, ahol a támadó játék előkészítésében kap nagy szerepet. Kiváló rugótechnikával rendelkező játékos a (dán és a nemzetközi sajtó szerint) a madridi döntő után, bejelenti az átigazolását a Real Mardridba.

Jelenlegi értéke a transfermarkt.de szerint 85 millió euró.

Tények, adatok Christian Eriksenről:

Neve: Christian Dannemann Eriksen

Szül. hely és idő: Middelfart (Dánia), 1992 02. 14.

Nemzetiség: dán

Családi állapot: Sabrina Kvist Jensen (baránő) , 11 hónapos kisfiú édesapja.

Poszt: középpályás

Csapat: Middelfart BF, Odense BK, Ajax Amszterdam, Tottenham Hotspur

177cm magas, 71kg

Az alábbi videó bemutatja az Eriksen sztorit….:

videó forrása: Unisport YouTube csatorna

forrás: https://www.fodbold-transfers.dk/profiler/christian-eriksen/, TV 2 Sport.dk, dbu.dk.

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!