KÉZILABDA

Női kézilabda: Heidi Løke egyértelmű üzenetet kapott a válogatottól

Heidi Løke lejátszotta utolsó válogatott mérkőzését…?

Hergeirsson csak élvonalbeli játékosra számít
Heidi Løke
Heidi Løke a norvég válogatott mezben egyenlöre…

Amennyiben Heidi Løke a második ligás Larvikba megy, kimarad a válogatottból.

Az már két hete eldőlt, hogy a Larvik HK női kézilabdacsapata az anyagi problémák miatt nem kapta meg a licencet a 2019–2020-as élvonalbeli idényre, így csupán a másodosztályban indulhat. 

A Bajnokok Ligája- (2011) és KEK-győztes (2005, 2008), 19-szeres bajnok és 17-szeres kupagyőztes ennek ellenére nem tett le arról, hogy a korábbi megállapodásnak megfelelően szerződtesse Heidi Lökét. Sőt, a korábbi győri beállós is szívesen megy egykori klubjába, ahol 2000 és 2002, illetve 2008 és 2011 között már szerepelt. 

Nem összeegyeztethető a másodosztály és a válogatott

A problémát azonban a válogatottság kérdése jelenti: Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány jelezte, másodosztályban szereplő játékossal nem számol a nemzeti csapatban.

Sokat beszéltünk róla, és megvizsgáltuk a lehetőségeket. Heidi nagyon jó formában van most, és kemény versenyben van társaival a beállós posztért. De hogy ez így is maradjon, arra van szükség, hogy továbbra is a legmagasabb szinten eddzen

“ Heidi dönt a saját jövőjéről, de én egyértelműen elmondtam neki a válogatottság nem összeegyeztethető a másodosztállyal” – nyilatkozta Thorir Hergeirsson a NRK.no-nak.

A norvég közszolgálati tévé megpróbálta megszólaltatni a 36 éves játékost is, de Løke csak annyit közölt, nem kívánja kommentálni a helyzetet.

Forrás: TV2.dk, nrk.no

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!