KÉZILABDA

Kézilabda Női EB.: Dánia és Svédország is keretet hirdetett

A dán női kézilabda-válogatott a legutóbbi Európa-bajnokságon 2020-ban bronzérmet szerzett. A most kiválasztott 16 játékos megpróbálja megismételni a korábbi sikert. A magyar női kézilabda-válogatottal egy ágra került két skandináv csapatnál bíznak az eredményes szereplésben.

A dán női kézilabda-válogatott két szövetségi kapitánya,  Jesper Jensen és segítője Lars Jörgensen (balra). Fotó / Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
A dán női kézilabda-válogatott két szövetségi kapitánya, Jesper Jensen és segítője Lars Jörgensen (balra). Fotó / Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Jesper Jensen csapatot hirdetett

A dán TV2 szakértője Bent Nyegaard szerint, a dán szurkolók elfogultság nélkül bízhatnak abban, hogy a csapat ezen a tornán is érmet fog szerezni:

Éremesélyes csapatot válogatott össze a szövetségi kapitány és segítője. Egy összeszokott csapatot fogunk látni, ahol csupa ismerős névvel találkozunk. Ha Jesper Jensen úgy tudja formába hozni csapatát, mint ahogy azt tette az előző Európa-bajnokságon, akkor az elsődleges cél az elődöntőbe jutás lehet”

Két újonc a két sztár helyett

A legutóbbi kontinens tornához képest csupán két változás történt a csapatban.

Line Haugsted hosszú ideje sérült és Laerke Nolsoe babát vár, így helyettük a védekezésben illetve a balszélen új játékosokat kellett keresnie Jesper Jensennek.

„Haugsted kiesésével új felállásban kell játszanunk, különösen védekezésben. Ezért van három beállós a csapatban, mivel rájuk nagyobb szükség van védekezésben, különösen a hét a hat elleni játékban. Ezen kívül van még két újoncunk is, Elma Halilcevic, és Cecilie Brandt, akik nagyon jól játszanak a klubcsapataikban, és remélem, hogy ezt majd a válogatottban is megmutatják majd”mondta Jesper Jensen.

Akkor most lássuk, hogy a két újonc mellett kik azok a játékosok, akiket már valószínű mindannyian jól ismerünk:

Kapusok: Sandra Toft (Győr), Althea Reinhardt (Odense Handbold)

Beállósok: Rikke Iversen (Odense Handbold), Sarah Iversen (Ikast Handbold), Kathrine Heindahl (Team Esbjerg)

Szélsők: Cecilie Brandt (Ikast Handbold), Trine Östergaard (SG BBM Bietigheim), Emma Friis (Ikast Handbold), Elma Halilcevic (Nyköbing-Falster Handbold)

Átlövők és irányítók: Anne Mette Hansen (Győr), Kristina Jörgensen (Metz), Mie Höjlund (Odense Handbold), Simone Petersen (Ikast Handbold), Mia Rej (Odense Handbold), Louise Burgaard (Metz), Mette Tranborg (Team Esbjerg)

A november 4.-én megrendezendő EB előtt még a dán csapat három felkészülési mérkőzést fog játszani. Hollandia, Norvégia és Brazília válogatottja ellen lépnek majd pályára Norvégiában az Intersport Kupán október végén.

Cecilie Brandt az Ikast játékosa az egyik újonc a dánok keretében. Fotó: Claus Fisker / Ritzau-Scanpix
Cecilie Brandt az Ikast játékosa az egyik újonc a dánok keretében. Fotó: Claus Fisker / Ritzau-Scanpix

Rossz hír, hogy a dán válogatott egyik irányítója, Mia Rej a csütörtök esti bajnoki mérkőzésen megsérült, ölben vitték le a pályáról csapattársai. Kérdéses milyen súlyos a sérülése.

A dán női kézilabda-válogatott csoportmeccsei (Celje):
november 4 péntek. 18.00: Dánia – Szlovénia
november 6. vasárnap 20.30: Szerbia – Dánia
november 8. kedd 20.30: Dánia – Svédország

A Dániával azonos csoportban lévő Svédország is keretet hirdetett.

Tomas Axnér az alábbi 21 játékost nevezte meg, de csak 18 játékos tarthat vele a november 4.-én megrendezendő kontinens tornán.

Kapusok: Johanna Bundsen (IK Savehof), Jessica Ryde (Ikast Handbold), Evelina Eriksson (CSM Bukarest).

Beállósok: Anna Lagerquist (Nantes), Linn Blohm (Győr) Clara Monti Danielsson (Chambray)

Szélsők: Nathalie Hagman (Nantes), Clara Petersson Bergsten (Skuru IK), Elin Hansson (Ramnicu Valcea), Linn Hansson (Önnereds HK)

Átlövők és irányítók: Jamina Roberts (Vipers Kristiansand), Melissa Petrén (Viborg HK), Kristin Thorleifsdottir (Horsens), Tyra Axnér (Nyköbing Falster), Jenny Carlson (Brest Bretagne), Emma Lindqvist (Ikast Handbold), Daniela de Jong (Ramnicu Valcea), Carin Strömberg (Nantes), Nina Dano (Horsens), Sara Johansson (Skara HF) Nina Koppang (IK Savehof).

Az Európa-bajnokság kezdete előtt még a svéd válogatott két felkészülési mérkőzést fog játszani a cseh válogatott csapat ellen.

A dán és svéd válogatott a „B”csoportban fog szerepelni Szlovéniával és Szerbiával.

2022 november 4-20
Városok: Ljubljana, Szlovénia (Arena Stozice), Celje, Szlovénia (Arena Zlatorog), Skopje, Észak-Macedónia (Boris Trajkovski), Podgorica, Montenegro (Arena Moraca)

Svédország mérkőzései:
november 4: Szerbia, 20.30
november 6: Szlovénia, 18.00
november 8: Dánia, 20.30

Grupp A (Ljubljana): Norvégia, Magyarország, Horvátország, Svájc
Grupp B (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
Grupp C (Skopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
Grupp D (Podgorica): Lengyelország, Montenegro, Németország, Spanyolország


Jegyek: Tickets.eurohandball.com

Kapcsolódó tartalom: