INTERJÚKKÉZILABDA

Női kézilabda: Interjú Ulrik Kirkely-vel a japán válogatott, dán szövetségi kapitányával.

Honlapunknak adott interjút Ulrik Kirkely a japán női kézilabda válogatott, dán szövetségi kapitánya.

Vasárnap a magyar női kézilabda válogatott felkészülési mérkőzés keretében  Siófokon fogadja a felkelőnap országából érkező, női kézilabda válogatottat.

Ennek kapcsán a dán szövetségi kapitánytól érdeklődtünk a japán csapat felől.

-Mit vársz a vasárnapi  mérkőzéstől?

Elsősorban szeretnék kipróbálni néhány új játékost, és azoknak is lehetőséget adni, akik régen voltak velünk a válogatottnál, szeretném újra megnézni Őket.

-A legerősebb kerettel érkeztetek Magyarországra?

Sajnos a japán bajnokcsapat, a Hokkoku Bank nem engedte el a játékosait erre az összetartásra. Ezenkívül több játékosunk is hosszabb ideje bajlódik sérüléssel. Az egyik legjobbunk Ayaka Ikehara, aki dán Nykobing csapatának jobbszélsője, például térdszalag szakadás miatt nem tarthatott velünk. Szóval azt kell mondanom, 10-12 játékosom hiányzik a mostani keretből, azok közül, akit figyelembe vennék a Világbajnokságon illetve az Olimpián. 

-Akkor a mostani  felkészülési mérkőzés  már a VB és az Olimpiára való felkészülés jegyében zajlik?

Igen, a vasárnapi meccsel apránként megkezdjük a felkészülést. Boldogok vagyunk, hogy játszhatunk a magyar válogatott ellen. Annak is nagyon örülünk, hogy a magyar női kézilabda válogatott keretével edzhetünk együtt, hiszen minden ilyen alkalom, ahol a legjobbakkal készülhetünk az fantasztikus lehetőség a japán kézilabda számára. 

-Van már konkrét célkitűzésetek az említett két világversenyre?

Nincs még, hiszen nem ismerjük még a csoport ellenfeleket sem, és azt is látnunk kell, hogyan állunk majd a sérülésekkel, utána már tudunk beszélni a célokról.  

-Egy utolsó kérdés. A kézilabdások Japánban profi játékosok?

Nem, Japánban nem profik a játékosok! Többen fél-profi státuszban vannak, vagy  teljes munkaidő mellett kézilabdáznak. 

Köszönjük az interjút Ulrik és kívánjuk, hogy érezzétek jól magatokat Magyarországon!

Fotó: jv.dk

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!