KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Jacobsen : Nem tudom felfogni, hogy így akarják megtartani az olimpiát

Tokió 2020: A dán férfi kézilabda-válogatottnak nagyon szigorú korlátozások között kell majd élnie a tokiói olimpián, Nikolaj Jacobsen nem is elégedett ezzel.

Nikolaj Jakobsen a Japánban rendezendő Olimpiáról nyilatkozott.  Fotó: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix
Nikolaj Jakobsen a Japánban rendezendő olimpiáról nyilatkozott. Fotó: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

A dánok szövetségi kapitány szerint, így nincs igazán sok értelme a játékoknak, hiszen nehéz megküzdeni ezekkel a szabályokkal.- mondta a dán tv2 sportnak

“Luxusbörtönben” az olimpián ?

A csapat egy minden igényt kielégítő luxushotelben lakik majd, ahol medencék és strand is lesz a közelben, a szobákat azonban – a mecssek, edzések kivételével – csak napi egy órára hagyhatják el a játékosok.

„Ezekkel a korlátozásokkal el sem tudom képzelni, hogy lesz majd olimpia. Nem értem, mintha mindenki más érdekeit figyelembe vették volna, csak a sportolókét nem. Azt gondoltam, ennél valamivel jobb lesz a helyzet.” – nyilatkozta Nikolaj Jacobsen.

A DHF tárgyalásokat, folytatott a japánokkal és arra az egyességre jutottak, hogy napi egy órát tartózkodhatnak friss levegőn a medencéknél, de ennél többet nem és a közeli strandon az Okinawa Islandon sem sétálhatnak. Itt lesznek a dánok egészen az olimpiai kezdetéig.

Minden sportoló mozgását GPS-sel figyelik majd

Reméltem, hittem és így is tudtam eddig, hogy jobb lesz, mint amivel most szembesülünk“- mondta a dánok világbajnok kapitánya.

Tokióban a szabályok tényleg elképesztően szigorúak, minden sportoló mozgását GPS-sel figyelik majd, ugyanis meg van szabva, hol és mennyi időt tölthetnek a játékok alatt. A dán csapat cím védőként érkezik a tornára. Szerdán utaztak el Okinawa Islandra, első meccsüket július 24-én játsszák Japán ellen. A férfi torna döntőjét augusztus 7-én rendezik meg.

A dán férfi kézilabda-válogatott mérkőzései az olimpián:

Július 24: Dánia – Japán 14.30

26 : Egyiptom – Dánia 7.15

28 : Dánia – Bahrein 2.00

Augusztus 01 : Dánia – Svédország 14.30

Kiemelt kép: Henning Bagger