KÉZILABDA

Jacobsen: Nem köthetünk kompromisszumot, mert az egészségünk van veszélyben

Nikolaj Jacobsen, Rasmus Lauge és Niklas Landin is nyilatkozott arról mit gondolnak az egyiptomi világbajnokságról és az IHF intézkedéséről.

Nikolaj Jacobsen Fotó: Liselotte Sabroe Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen Fotó: Liselotte Sabroe Ritzau Scanpix
Nem kíméli a koronavírus a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőit sem.

A november 4-5-én rajtoló sorozat első fordulójából már hét mérkőzést el kellett halasztani, többek között a norvégok és a franciák mérkőzéseit is.

A 7. csoportban szereplő olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia otthon kezdene Svájccal, majd három nappal később Finnországban folytatná, de Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány nagyon fél az előttük álló napoktól, hónapoktól. Egyelőre attól, hogy a két mérkőzést meg sem tudják rendezni.

Egészen addig ettől tartok, amíg jövő szerdán nem kezdjük meg a Svájc elleni mérkőzést. Van még szűk egy hetünk, ki tudja, hogyan alakul addig a helyzet. Szóval igen, nagyon rettegek tőle. Őszintén remélem, hogy játszhatunk, de azzal is egyetértek, hogy ez jelenleg nem a legjobb helyzet” – mondta a világbajnok edző, a dán Tv2-nek.

Az Európai Kézilabda Szövetség azt írta honlapján, hogy a halasztásokat a karanténban lévő csapatok, illetve a helyi koronavírus-korlátozások és a pozitív esetek miatt engedélyezték.

Azonban Jacobsen félelmei nem szűnnek meg a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkkel, a szakember attól is tart, hogy a januári, egyiptomi világbajnokság is veszélybe kerül.

“Természetesen aggódom a világbajnokság miatt, de nem hiszem, hogy bármelyikünk is ilyen messzire nézhetne” – mondta.

Nem köthetünk kompromisszumot, mert az egészségünk van veszélyben. Szükségünk lenne a nagy tornákra, így a vébére is, de kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy már nem is lenne indokolt a verseny.”

Rasmus Lauge:- “nem ígértem volna meg, hogy vállaltam volna a világbajnokságot.”

“Mérlegeltem, hogy érdemes lett volna mennem. Nem tudtam volna megígérni, hogy vállaltam volna a világbajnokságot. Meglátjuk miként alakulnak a dolgok, de ez az egyetlen elfogadható mód – az IHF intézkedéseit (buborék szabályozás) – számomra.” -mondta Lauge

Niklas Landin még nem gondol a Vb-re.

A gondolataim még nem járnak a világbajnokságon. Mostanában az jár a fejemben, meddig tudunk játszani így a Bajnokok-ligájában és a bajnokságban. Egyenlőre azon reménykedem, hogy ezeket a mérkőzéseket le tudjuk játszani, aztán majd jöhet a világbajnokság.“-mondta Niklas Landin.

Ha a világbajnokságot megtartják januárban, akkor egyértelmű, hogy azt a legnagyobb óvintézkedések közepette, buborékban rendezik meg – a legmagasabb szintű egészségügyi óvintézkedések lényege, hogy a csapatok csak a szállodában és a mérkőzés helyszínén tartózkodhatnak. A cél, hogy biztonságos környezetben lehessen lebonyolítani a világbajnokságot január 13. és 31. között.

Jacobsen hétfőn, november 2-án találkozik újra a válogatott keret tagjaival, akiket utoljára a csalódást keltő januári Európa-bajnokságon látott.

Már csak két nap és sorsolunk a nyereményjátékunkon!

Kiemelt Kép: Nikolaj Jakobsen / Fotó: Liselotte Sabroe Ritzau Scanpix