KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Hergeirsson elmondta, mit diktál a fair play

A sportszerűség elleni vétség lenne, ha Norvégiában és Dániában különböző koronavírus-szabályokkal játszanának a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon, véli Thorir Hergeirsson, a norvég válogatott szövetségi kapitánya.

Thorir Hergeirsson Fotó: Bjørn S. Delebekk
Thorir Hergeirsson Fotó: Bjørn S. Delebekk

Norvégiában és Dániában meg kell egyezni a szabályokról, ezt diktálja a fair play. Nagyon aggódunk emiatt” – jelentette ki az izlandi szakember, miután kiderült, hogy Norvégia akár le is mondhat az Eb-rendezés ráeső részéről.

Szerinte is fontos, hogy ebben a járvány sújtotta időszakban előre meghatározzák az Eb kereteit, de fontos lenne, hogy mindenkire ugyanolyan szabályok vonatkozzanak.

„Azért a szigorúság, mert a hatóságok fontosnak tartják, hogy ez így legyen. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy kicsit a közösség és a társadalom többi része fölé helyezzük magunkat” – mondta Hergeirsson.

Közben a VG-nek Ole Jörstad, az EHF norvég igazgatósági tagja azt mondta, nincs B terv, semmi olyanon nem gondolkodnak.

Keményen dolgozunk az Európa-bajnokság terv szerinti megrendezésén. Figyelemmel kísérjük mind a norvégiai, mind a dániai kormányoktól érkező jelzéseket, és mindkét ország szervezőbizottságaival egyeztetünk. Az egyetlen célunk az, hogy minden a terv szerint történjen. Azon dolgozunk, hogy az Európa-bajnokság összes csapatának egyenlő feltételei legyenek” – mondta.

A Viasat kézilabda-szakértője, a korábbi vb-ezüstérmes kapus, Ole Erevik is amellett érvelt, hogy a két ország karantén-korlátozásait össze kell hangolni.

Kétféle szabály alapján nem lehet Európa-bajnokságot rendezni” – mondta.

Dánia készen áll megrendezni a kézilabda-Eb-t

Miután a dánok jelezték, ha úgy alakul, hajlandóak egyedül is megrendezni az Eb-t, a norvégok válasza sem késett.

Kaare Geir Lio elnök szerint a norvég hatóságokkal folytatott együttműködés tökéletes, egyszerűen a „fertőzések elleni védekezés világbajnokának” nevezte.

A norvég kézilabdaelnök szerint a jövő hét végéig minden tisztázódik, akár közösen rendezik az Eb-t, akár nem.

„Mindenre nyitottak vagyunk, ami hozzájárul ahhoz, hogy minél jobb bajnokságot szervezzünk” – válaszolta a Tv2.no azon kérdésére, hogy Norvégia is vállalná-e az egyedüli rendezést.

Vasárnapig tart a nyeremény játékunk!

Kimemelt kép: Thorir Hergeirsson / Fotó Bjørn S. Delebekk