KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

EHF megbüntette Jesper Jensent a dánok női kézilabda kapitányát

Bár csaknem két hónapja, hogy Jesper Jensen nyilatkozott a Dániában rendezett női kézilabda Európa-bajnokság bronzéremért folytatott harca után, most kiderült ez mégis anyagi következményeket vont maga után.

Jesper Jensent megbüntette az EHF. Fotó: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Jesper Jensent megbüntette az EHF. Fotó: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Jesper Jensennek, a dán válogatott szövetségi kapitányának fizetnie kell egy hónapokkal ezelőtt tett nyilatkozatáért.

Amikor a dán női válogatott vereséget szenvedett Horvátországtól az Európa-bajnokság bronzmeccsén decemberben, akkor a 43 éves edző élesen bírálta a mérkőzést vezető montenegrói játékvezető párost.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága szerda délután 1000 eurós bírságot szabott ki Jensenre, mert a játékvezetők tevékenységét nem látta megfelelőnek és ennek hangot is adott a mérkőzés utáni nyilatkozataiban. A fegyelmi bizottság szerint becsmérlőnek lehet nevezni a dán edző megnyilvánulását. – számolt be róla a dán TV2 Sport az EHF a honlapjára hivatkozva.

Jesper Jensennek hét napja áll rendelkezésre, hogy fellebbezzen a döntés ellen.

Amint arról mi is beszámoltunk a dán edző kifogásolta, hogy a két játékvezető Jelena Mitrovic és Andjelina Kazanegra a bronzmérkőzés alatt a saját nyelvükön beszéltek a horvát játékosokkal.

“Soha nem láttam még ilyet edzőként. Eszembe jut valami, amit 20 évvel ezelőtt láttunk a Balkánon. A játékvezetők a saját nyelvükön beszélgetnek a játékosokkal amikor körbe járták a pályát.”– mondta akkor Jesper Jensen, aki a mérkőzés után azt is hozzátette nem ezért kaptak ki, de egyszerűen frusztráló volt hallani őket, amikor semmi sem sikerült számukra, illetve néhány kétes ítélet kifejezetten nem nekik kedvezett.

Kiemelt kép: Fotó: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Kapcsolódó cikk: