KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Videón adott magyarázatot eltűnésére az iráni kézis

Négy kameruni játékos mellett egy iráni kézilabdázó is eltűnt a spanyolországi női világbajnokságról. Utóbbi, Shaghayegh Bapiri most egy videofelvételen jelentkezett, és magyarázatot adott a tettére.

Shaghayegh Bapiri egy videón beszélt jelenlegi helyzetéről. Fotó: Reza Mohaddes
Shaghayegh Bapiri egy videón beszélt jelenlegi helyzetéről. Fotó: Reza Mohaddes

Shaghayegh Bapiri hollétéről szerda óta nem érkezett hivatalos hír, de a dán Tv2 egy videó alapján – amelyben maga Bapiri mondta el, miért hagyta el csapatát – hírt adott a játékosról.

„A nevem Shaghayegh Bapiri. Úgy döntöttem, elhagyom az iráni válogatottat, és egy másik országban kérek menedékjogot. Ezt a videót azért teszem közzé, hogy elmondjam mindenkinek, hogy jól vagyok, biztonságban vagyok, nem tűntem el és nem raboltak el. És hogy a családom is biztonságban van Iránban. Azért kérek menedékjogot, hogy a jövőben jobb lehetőségeim legyenek a sportvilágban” – nyilatkozta.

A 30 éves, 285-szörös válogatott jobbátlövő azt mondta, az egész élete a sportról szólt, és sohasem foglalkozott a politikával.

„Remélem, hogy hazámban a nőket nem fogják másodrendű állampolgároknak tekinteni, és nem kényszerítik őket olyan dolgokra, amelyeket nem akarnak megtenni” – mondja.

A vb szervezőbizottságának igazgatója, Jaume Fort elárulta, hogy értesítették a rendőrséget a Bapiri ügyében – akárcsak akkor, amikor a tornán korábban hasonló helyzet állt elő és eltűnt négy kameruni sportoló.

Kiemelt Fotó: Reza Mohaddes / TV2.dk