KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Mathias Gidsel felnéz veszprémi példaképére

A dán válogatott vasárnap kezdte meg január 13-án kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságra való felkészülés utolsó szakaszát, és Mathias Gidsel úgy érzi, végre valóra válhat a nagy álma és egy csapatban szerepelhet Rasmus Laugéval.

Mathias Gidsel példaképe Rasmus Lauge. Fotó: Ritzau Scanpix / tv2. dk
Mathias Gidsel példaképe Rasmus Lauge. Fotó: Ritzau Scanpix / tv2. dk

A két dán játékos eddig mindössze egy meccsen szerepelt együtt, még 2020. november 7-én Finnország elleni 40-22-es győzelemkor, amikor előbbi debütált, utóbbi pedig azóta folyamatosan sérülésekkel bajlódott, így nem is lépett pályára a nemzeti csapatban.

„Nagy öröm volt részese lenni az elmúlt évnek, amikor a világbajnokságon, majd az olimpián is sok játékidőt és felelősséget kaptam. Most már alig várom, hogy Rasmus Laugéval játszhassak, és meglátjuk, mire leszünk képesek együtt. Készen állok arra, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam” – idézte Mathias Gidselt a dán Tv2.

A 22 éves Gidsel nem titkolja, hogy számára a nyolc évvel idősebb csapattárs igazi példakép.

„Ő egyike azoknak, akikre felnéztem, akiket bámultam a tévében. Mindenki tudja, hogy remek kézilabdázó, aki nemrég tért vissza sérüléséből. Már nagyon várom, hogy játszhassak vele. Lehet, hogy kicsit emlékeztetünk is egymásra, bár neki kicsit több az ereje, mint nekem” – tette hozzá.

Lauge tíz hónap után, november közepén tért vissza klubcsapatához, a Telekom-Veszprémhez, de már akkor jelezte, mindent elkövet, hogy bekerüljön a dán Eb-keretbe.

„Meg kell mutatnom, hogy jó formában vagyok, ott a helyem a csapatban. A dán válogatott nagyon-nagyon jó, mindenképpen szeretnék a része lenni” – mondta még szeptemberben.

Pozítív teszt a dán válogatottban

A délutáni legfrissebb hírek szerint Jannick Green koronavírus tesztje pozitív lett a dán férfi kézilabda-válogatott második felkészülési napján, így rá most pár napos karantén vár.

Dánia az Európa-bajnokság debreceni A csoportjában Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró ellen lép pályára.

A dán válogatott 20 fős kerete
Kapusok: Niklas Landin (Kiel), Kevin Möller (Flensburg-Handewitt), Jannick Green (Magdeburg)
Balszélsők: Magnus Landin (Kiel), Emil Jakobsen (Flensburg-Handewitt)
Jobbszélsők: Lasse Svan (Flensburg-Handewitt), Johan Hansen (Hannover-Burgdorf)
Irányítók: Mads Mensah (Flensburg-Handewitt), Rasmus Lauge (Veszprem)
Beállósok: Magnus Saugstrup (Magdeburg), Simon Hald (Flensburg-Handewitt), Henrik Toft Hansen (PSG), Rene Antonsen (Aalborg)
Balátlövők: Henrik Möllgaard (Aalborg), Mikkel Hansen (PSG), Jacob Holm (Füchse Berlin), Lasse Andersson (Füchse Berlin), Aaron Mensing (Flensburg-Handewitt)
Jobbátlövők: Mathias Gidsel (GOG), Niclas Kirkelökke (Rhein-Neckar Löwen),

Kapcsolódó Tartalom:

Kiemelt kép: Ritzau Scanpix