KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Eriksen : Ott akarok lenni a világbajnokságon

Már több mint fél éve keringetek a pletykák Christian Eriksen jövőjéről, de most, a szívmegállása óta először maga a válogatott játékos nyilatkozott a DR 1 Tv-nek a terveiről.

Christian Eriksen a világbajnokságról álmodik. Fotó DR TV
Christian Eriksen a világbajnokságról álmodik. Fotó DR TV
“Nos, én focizni akarok. Nincs okom arra, hogy ne tegyem ezt.”

“Itt az ideje, hogy beszéljek arról, mik a terveim. Újra focizni akarok! Azóta sem történt semmi, ami arra utalna, hogy ne játszhatnék, a szívemet minden lehetséges módon próbára tették, és kivizsgálták.

“Az orvosok azt mondták, hogy minden rendben van velem. Minden jó, ezért érzem úgy, hogy zöld utat kaptam, így újra futballozhatok” – mondta Christian Eriksen a DR Sportennek adott interjúban, amely teljes egészében csütörtöktől lesz látható a dán DRTV-n.

Christian Eriksen a 2021. június 12-i, Finnország elleni Európa-bajnoki nyitómérkőzésen esett össze, majd ott a pályán élesztették újra.

Most minden jel arra mutat, hogy a dánok 10-esének nem az volt az utolsó alkalma, hogy a piros-fehér válogatott mezt magára húzta.

“A célom az, hogy kijussak a katari világbajnokságra”

Mindvégig ez lebegett a szemem előtt. És ha minden úgy megy, ahogy kell, akkor termesztésen ezt szeretném elérni. Persze, tudom, hogy a meghívót ki kell érdemelni, de az már egy másik történet lesz. Először vissza kell nyerjem a formámat. De a gondolat és az álom ott van, hogy visszatérhetek…” – mondta.

A foci szerelmese

A labdarúgónak decemberig volt szerződése a Interrel, a nyári szívrohamát követően ICD-készüléket ültettek be neki, ami viszont az olasz futballban nem megengedett. Így aztán klubja elköszönt tőle, ő pedig aktív pályafutása során először vált munkanélkülivé.

“Szoktam is viccelődni ezzel. Nagyon speciális helyzet, de tudom, a foci világában nem befolyásolhatod mindig azt, hol játszol”

Először is, én csak focizni szeretnék újra. Meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak, és aztán a családommal együtt kell meghoznom a legjobb döntést.

A 29 éves Eriksen (és felesége, Sabrina) két gyermek apukája. Sokkal több pénzt keresett pályafutása során, mint a legtöbb ember egy életen át, akkor miért akar újra a legjobbak közé kerülni, mi a motiváció?

A családomban sokat beszélgettünk erről. Ahogy Sabrina mondta, ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk jól és adjunk bele mindet, régen is ezt tettem, most is ezt fogom tenni.

Azt hiszem, a foci szerelmes vagyok. Nem tudom elképzelni magam foci nélkül, ha az orvosok szerint minden rendben van.

Christian Eriksen
Aggódás nélkül

Saját bevallása szerint még mindig képes a kapu felső sarkába helyezni a labdát, de elismeri, hogy a kondícióján még javítania kell.

  • Nem félsz attól, hogy megint megtörténik a baj?

“Egyáltalán nem. Először egy kicsit óvatos voltam, hogy mennyit bír el az ember szíve azok után, ami történt. Több fajta tesztelésen vagyok túl, úgy érzem, hogy jó kezekben voltam, amit csak tudtam megtettem. Szóval nem, egyáltalán nem félek attól, hogy újra megtörténne!”

Elismeri, hogy a beültetett ICD-készülék, amely mini szívindítóként működik, extra biztonságot nyújt.

Ez a kezdetektől fogva nagyon megnyugtató volt. Nem gondoltam arra, hogy ez újra megtörténhet.

Szóval el kell távolítanom az emberekből azt a gondolatot, hogy megint össze fogok esni. Egyáltalán nem ez a tervem. Nem akarom, hogy az emberek erre gondoljanak

A drámai incidens óta eltelt hónapokat a családjával töltötte, és a szükséges fizikai és mentális feltöltődésre koncentrált.

“Képzeld el, ha én nem lennék itt. Nos, szerencsére itt vagyok. Játszhatok a gyerekeimmel” – mondta.

Eriksen rendkívül hálás azért is, hogy ennyien szorítottak érte, támogatták őt és a családját. Rengeteg üzenetet, jó kívánságokat kapott a világ minden tájáról.

A dán tipsbladet.dk öt csapatot nevezett meg ahol Eriksen neve felmerülhet a közeljövőben:

Odense – dán ( itt már edzett is, hiszen odenseiként engedélyt kapott a klubtól)

Ajax Amsterdam

Tottenham

West Ham United

FC Barcelona