KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Hihetetlen: extra kockázatot vállal az aranyesélyes dán válogatott

Miközben dübörög a koronavírus Európa-szerte és a fertőzések aránya toronymagasan nő, a dán férfi kézilabda-válogatott a közvetlen charter helyett menetrend szerinti járattal utazik a magyarországi Európa-bajnokságra.

Rasmus Lauge hosszú sérülésből tért vissza a dán válogatottba. Fotó: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Átszállással Budapestre

Annak ellenére, hogy a csapatot is elérte a koronavírus, hiszen Jannick Green kapus január 3-án pozitív mintát adott – és mai is, hat nappal később is pozitív lett a PCR-tesztje-, a szövetség mégis úgy döntött, hogy nem az elszigetelt utazást választja. A dán Tv2 szerint a válogatott hétfőn Amszterdamba repül, majd átszállással utazik tovább Budapestre.

„Ez egy kompromisszumos megoldás, amelynek során megpróbáltuk a legbiztonságosabb megoldást megtalálni. „Egyrészt a kockázati tényezőket, másrészt a gazdasági helyzetet is meg kellett vizsgálnunk. Január elseje óta rengeteg pluszkiadásunk volt” – magyarázta Morten Henriksen, a szövetség sportigazgatója.

Hozzátette, bár ilyenkor semmi sem teljesen biztonságos, így is megpróbálják a legjobbat kihozni.

„A koppenhágai repülőtéren kikerüljük a tömeges becsekkolást, közvetlenül a géphez vezetnek minket, ahol hátul ülünk – mindkét út során. Hiszünk abban, hogy biztonságos utunk lesz” – mondta.

A portál által megszólaltatott szakértők nem értik ezt a megoldást, hiszen egy gépbérlés nem csupán csökkentené a fertőzésveszélyt és tenné biztonságosabbá az utazást, de további előnyökkel is járna.

„Játékosként szívesebben mentem, volna bérelt géppel, hiszen közvetlenül a célállomásra repülhetnénk. Nem csak az utazási feltételek lennének jobbak, de időt is spórolnánk” – vélte a korábbi 160-szoros-válogatott Európa-bajnok, vb-ezüstérmes balszélső, Anders Eggert.

Az egykori 121-szeres válogatott irányító, Claus Möller Jakobsen sem érti a szövetséget.

” A dán férfi kézilabda-válogatott aranyesélyesként utazik Magyarországra, kockázatos felszállni egy menetrend szerinti járatra, vegyülni hétköznapi emberekkel. Ha 50-60 ezer dán koronáról van szó, akkor sem értem” – nyilatkozta.

Morten Henriksen sportigazgató azt mondta, mindenkit megnyugtat, ennél nagyobb összegről van szó, és nem ért egyet azzal, hogy ez kockázatos döntés lenne.

„Reméljük és hisszük, hogy amit teszünk, az helyes” – mondta.

Dánia hétfő este landol Budapesten, onnan busszal megy Debrecenbe, ahol első csoportmérkőzését csütörtökön játssza Montenegró ellen.

Kapcsolódó Tartalom: