KÉZILABDA

Morten Henriksen : Az aranyérem a Tietek is!

Morten Henriksen, aki jelenleg a DHF ( Dán Kézilabda Szövetség) szakmai igazgatója, nyílt levelet írt mindazoknak,akik hozzásegítették a férfi kézilabda válogatottat a világbajnoki címhez.

A levél tartalmát itt közöljük :

A világbajnokság fantasztikus hangulatban ért véget. Most, hogy lehullottak az arany konfektik szeretném kifejezni tiszteletem és elismerésemet a fantasztikus teljesítményért a válogatott tagjainak, edzőknek és a csapat körül tevékenykedőknek. Megmutattátok, milyen messze lehet jutni elkötelezettséggel, akarattal és egy jól meghatározott céllal. Minden tiszteletem felétek!

De ezek a dicsérő szavakból másoknak is jár, ezt nekünk nem szabad elfelejteni. Így azoknak akik hozzájárultak a játékosok sikeréhez a kezdetektől. Ezért egy nagy köszönettel tartozom Mindenkinek, hogy a mi hőseink útját egyengettétek! Itt többek között, rátok gondolok:

–  a gyerek csapatok edzőire, akiknek nagy türelemmel sikerült rávenni a gyerekeket arra (ami felnőtt fejjel nézve egy nagy káosz), hogy a labdával játszanak.

az utánpótlás klubok vezetőire, akik megteremtették a körülményeket az edzőknek és hozzájárultak a klub sokszínűségűéhez a közösségi erő kialakításához ezenkívül biztosították az edzések, képzések lehetőségeit.

–  szülőkre, akiknek mindig volt idejük arra, hogy elvigyék a gyerekeket a vidéki meccsekre, és még sütit is sütöttek nekik. Támogatták a gyerekeik álmait kompromisszumok nélkül.

az iskolai karbantartókra, akik csak jöttek és kinyitották a szertárat, hogy hagyta kicsi “világbajnokokat” a csarnokban labdázni,  amikor az egyébként is üresen állt.

az utánpótlás edzőkre, akik figyelembe vették, hogy a “világbajnok” fiatal is és megteremtette a lehetőségét, hogy  a jó közösségi élmények kéz a kézben járnak az ambíciókkal és a kemény edzésekkel.

a hozzájuk közel álló felnőttekre, akik kérdezték a ” világbajnokokat” az életükről, reményeikről és álmaikról.

a tanárokra, akik felhívták a figyelmet arra, hogy az oktatás fontos, de azt is megértette, hogy a kézilabda sokkal szórakoztatóbb volt a „világbajnok” számára, így talált egy olyan utat, ahol a kézilabda és a oktatás  megfér egymás mellett.

barátokra akik megértették, hogy az edzés áll mindenek előtt és nincs mindig idő a barátokra vagy egy bulira, de azt is értették, hogy néhányszor másról is beszéljenek ne csak a kézilabdáról

– a liga edzőkre, akik az eredménykényszer alatt fordítottak időt az egyéni képzésre, időt szántak a helyes ritmusváltás , a helyes védekezés és a széles lövőrepertoár kialakítására.

– a rutinos játékosokra, akik átadták a tudásukat, bölcsességüket a  mi “világbajnokainknak” a kézilabda apró részleteiből, illetve a játék kultúrájából, annak ellenére, hogy azt is megmutatták nekik,  hogy hol a helyük a fiataloknak a csapatban.

a csapatvezetőkre (technikai vezetőkre), akik mindig feltöltötték a kulacsokat és elintézték, hogy a lámpa az új lakásban fel legyen szerelve.

az egészségügyi stábra, akik segítettek a sérülések kezelésében és elérték, hogy a “világbajnokok” visszanyerjék a formájukat.

– a barátnőkre, akik elkészítették a vacsorát amikor a “világbajnok” későn ért haza edzésről és támogatták Őket amikor nem minden ment úgy, ahogy szerette volna.

– mindenkire, akit nem említettem, de nem kisebb érdemük volt abban, hogy a “világbajnokaink” azok legyenek akik ma: VILÁGBAJNOKOK

Köszönet jár mindenkinek, akik áldozatos tevékenységükkel hozzájárultak a világbajnoki cím elnyeréséhez. Nélkületek nem tudtunk volna nyerni! Ez a ti aranyatok is!

Üdvözlettel : Morten Henriksen sportigazgató, DHF.

Forrás, foto : DHF.dk

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!