KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Dánia átvállalná a női kézilabda-Eb-t

Alig több mint öt hét van a kézilabda női Európa-bajnokság decemberi rajtjáig, de kétséges, hogy Norvégia marad-e rendező ország, vagy lemond erről a szerepéről. Amennyiben nem vállalja, Dánia egymaga is megrendezi az kézilabda-Eb-t.

„Képesek lehetünk rá, bár nagyon sok logisztikai feladat van, amit hirtelen meg kellene oldanunk. De hiszem, hogy a meglévő tapasztalatokkal megcsinálnánk” – nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke a Tv2 Sportnak

Átvállalná a kézilabda-Eb-t Dánia mondja Per Bertelesen
Átvállalná a kézilabda-Eb-t Dánia mondja Per Bertelesen
A Norvég Kézilabda Szövetség (NHF) jelenleg hevesen küzd a rendezési jog megtartásáért, de a koronavírus miatt elképzelhető, hogy kénytelen lesz lemondani róla.

A helyi szabályok értelmében, ha egyetlen játékos megfertőződik, akkor az egész csapatot és a legutóbbi ellenfelet is karanténba kell zárni ami egyet jelenthet a végleges kizárással

A norvég szövetség elnöke, Kaare Geir Lio hétfői komor üzenetében elmondta, hogy a következő másfél hétben tisztázni kell a helyzetet.

Kedden dán kollégája, Per Bertelsen úgy fogalmazott:

„Amennyiben Norvégia vagy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megkér minket, hogy egyedül rendezzük meg az Európa-bajnokságot, akkor természetesen meg fogjuk tenni.”

Amennyiben így lenne, úgy két városban lesznek mérkőzések: Herning, illetve Frederikshavnban.

A dán szövetség szerint az egyértelmű, hogy az Európa-bajnokságot nem lehet kétféle szabályrendszerrel játszani.

Az Európai Kézilabda Szövetségnek kell irányt mutatnia, és megmondani, mi a szabály a koronavírusra. Az nyilvánvaló, hogy úgy nem lehet tornát rendezni, hogy a két országban különböző szabályrendszerek vannak. Szóval biztos vagyok benne, hogy viszonylag gyorsan lesz megoldás” – tette hozzáPer Bertelsen.

A dán Tv2 szerint a két rendező ország szövetsége kedden este/éjjel megbeszélést folytatott egymással, és a fókuszban a norvégiai aktuális kérdések szerepeltek.

Kiemelt kép: Lars Poulsen.