KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Herrem visszautasította idén a győriek ajánlatát

Hosszas hezitálás után visszautasított idén tavasszal a Győri Audi ETO KC ajánlatát Camilla Herrem, aki azt mondta, nem bánta meg a döntését azóta sem.

Camilla Herrem Fotó: Carina Johansen
Camilla Herrem Fotó: Carina Johansen

Pedig amikor döntenie kellett, még azt sem tudhatta, jelenlegi csapata, a Sola egyáltalán bennmartad-e a norvég élvonalban vagy sem. Márpedig aki nem az első osztályban szerepel, annak nincs esélye a válogatottságra.

Kikosarazta a Győrt

A 34 éves, világklasszis balszélső maradt, csapata a 10. helyen zárt, és nem esett ki – jelenleg pedig nyolc forduló után hat győzelemmel és két vereséggel a bajnokság 3. helyén áll.
„Igen, kaptam egy ajánlatot Győrtől, és természetesen csábító volt, hogy egy fantasztikus csapatban játsszak, amely megnyeri a Bajnokok Ligáját. Erről álmodtam mindig” – mesélte a Herrem a Tv2.no portálnak.

A 34 éves játékos tizenegy érmet nyert Norvégiával: volt olimpiai bajnok (2012), olimpiai bronzérmes (2016), kétszer világbajnok (2011, 2015) és négyszer Európa-bajnok (2008, 2010, 2014, 2016).

Klubszinten nem jutott fel a legmagasabb csúcsra

Herrem a Bajnokok Ligájában csak finalista volt, 2017-ben a Vardar színeiben kikapott az ETO elleni mérkőzésen. EHF-kupát a Holstebro csapatával nyert 2016-ban.

A most öt norvég válogatott játékossal rendelkező magyar csapat egymás után háromszor, és az elmúlt hét idényből ötször megnyerte a tornát.
Egy ideig gondolkodtam, de a válasz újra és újra az volt, hogy meg kell kockáztatnom, hogy maradok, és kivívom a Solával az élvonalban maradást” – mondta, hozzátéve, számára nem az anyagi jólét a legfontosabb, szükséges, hogy körülötte is rendben legyen minden. Ezt érezte romániai és macedóniai légióskodása alatt is.

Végül könnyű választás volt, bár tudom, hogy ez abszurdul hangzik: a Sola a Győrrel szemben” – mondta, hozzátéve, Sola városában most minden rendben van, együtt a család, ráadásul férje, Steffen Stegavik az edzője.

„Theo, a kisfiunk, és kutyánk, Lykke egészít ki bennünket. Nem akartam újra mindent összecsomagolni, legalábbis akkor, amikor Theo óvodába jár és együtt a család. Nem éreztem azt, hogy mindent el kellene dobnom csak azért, hogy nyerjek egy Bajnokok Ligáját. Most azt
érzem, jól boldogulok. Szerintem szórakoztató otthon játszani, itt minden mérkőzés igazi csata, mindig meg kell küzdeni a két pontért. Ez tesz engem is jobb játékossá.”

A tavalyi vb legjobb balszélsőjének választott játékos egyáltalán nem bánja, hogy maradt. Úgy fogalmazott, talán még sohasem láttam annyit a férjét, mint most.

Steffen Stegavikkel 14 éve alkot egy párt és úgy gondolja jól kezelik azt, hogy a férje az edzője.

“Néha persze nem értünk egyet, de az nem baj”-nyilatkozta Steffen

“Semmi újdonság nincs abban, hogy nem értek egyet az edzőmmel. Annyi a különbség, hogy most az edzőmnek mondom az igazamat és nem a férjemnek nyafogok otthon.” – mondta Camilla Herrem.

Ha már Norvégia, olvasóinkat nyereményjátékra invitáljuk, ahol egy norvég cég felajánlását lehet megnyerni.

Játssz velünk, írd meg egy hozzászólásban a Facebook oldalunkon, ki a kedvenc skandináv sportolód vagy csapatod!

Kimelet fotó: Carina Johansen