KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A dán ezüstérem értékelése

Dánia vasárnap este 27-25-re elveszítette az EB-döntőt Norvégiával szemben. A dán női kézilabda-válogatott remekül kezdte a mérkőzést, de végül a norvég lányok tudtak felülkerekedni, és megszerezni az aranyérmet.

Ezüstérmet szerzett a dán női kézilabda-válogatott. Fotó: DHF.dk
Ezüstérmet szerzett a dán női kézilabda-válogatott. Fotó: DHF.dk

Hogy mi történt az utolsó percekben, amivel Dánia nem tudta megtartani a vezetést, erre kereste a választ a TV2 szakértője Bent Nyegaard

„Dánia 8-2-re elveszítette az utolsó játékrészt. Ez az, ami igazán eldöntötte a játékot. És ez abból adódott, hogy Lunde (a norvég kapus, a szerk.) fantasztikusan védett, de annak is, hogy a dánoknál becsúszott néhány hiba. Jön egy kis bizonytalanság, néhány jelentéktelennek tűnő dolog, ami összeadódik és ez már döntő jelentőségű lehet.” mondta a szakértő.

„Dánia nagyon jól játszott. De nagy kár érte, hogy a végére kiengedtek. Volt három technikai hiba, amelyek nagyon sokba kerültek. A szerdán látott higgadtsággal kezdték a játékot, jól védekeztek, és jól is támadtak. Aztán jöttek a norvégok a rutinjukkal, Lunde 40 százalékon védett, és végül a világ legjobb játékosa Henny Reisted eldöntötte a mérkőzést.” – teszi hozzá kolléganője Laerke Möller

Jesper Jensen értékel

„Csalódott vagyok, hiszen a kezünkben volt a mérkőzés. Rengeteg jó helyzetet kidolgoztunk, de nem tudtunk túl járni Lunde eszén. Nincsenek előttem a statisztikák, de legalább hét ziccert hibáztunk el.”

A szövetségi kapitány a csalódottság mellett büszke csapatára, akikkel két vereség ellenére sikerült ezüstérmet nyerni a kontinens viadalon.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra és a játékra, amit az EB-n mutattunk. Most még egy nagy csalódásnak érzem, de távolról tekintve nyertünk egy ezüstérmet. Most Norvégia volt az ellenfél és ellenük mindig nehéz játszani.”teszi hozzá Jesper Jensen.

Legközelebb mi nyerünk

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy ezüstéremmel utazhatunk haza. Erről álmodni sem mertem az EB megkezdése előtt. A csalódás idővel elmúlik, de összességében hihetetlenül büszke vagyok.”mondta Sandra Toft

„Nehéz ezüstérmet átvenni egy éremátadón, főleg egy ilyen szoros döntő után. Összességében nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre. Az egész csapat a legjobbját nyújtotta az EB-n.” – mondja Kristina Jörgensen.

„A mérkőzés vége óta az érzelmek teljes skáláját átéltem. Közvetlenül a meccs után az öltözőben szomorú és csalódott voltam, de most már hihetetlenül büszke vagyok. Olyan jók voltunk, hogy egészen a döntőig játszhattunk, ami rengeteg tapasztalatot adott nekünk. Ugyanakkor az egész tornát nyomás alatt játszottuk, és nagyon jó csapatmunkát nyújtottunk. Ez nagyon kifizetődő volt számunkra, mint csapat számára.”- mondta Mie Höjlund.

„Tapasztalatban gazdagabbak vagyunk, aztán meg kell nézni, hogy meg tudjuk-e tenni az utolsó lépést a következő döntőig. Pokolian fáj látni, ahogy Norvégia felemelte a trófeát, de ez csak még több motivációt ad nekünk, hogy összeszedjük magunkat, és még erősebben álljunk fel a következő EB -re.” – nyilatkozta Anne Mette Hansen

„Az ezüstérem annak a jelképe, amiért annyi éven át küzdöttünk, és azt az utat is, amelyen megtettünk. Természetesen azt akartam, hogy aranyból legyen az érem a nyakamban. Csalódás, ugyanakkor óriási öröm, amit az EB alatt és az elmúlt hosszú idő alatt elértünk. Rendkívül büszke vagyok arra, ahogy a válogatott teljesített.” – mondja Katrine Heindahl

A csapat fogadtatása

A dán női kézilabda-válogatott hétfőn délután érkezett meg a Koppenhágai repülőtérre, ahol a 3-as terminál egy elkülönített részén kisebb ünnepséget rendeztek.

A csapat számára az elveszített döntő ellenére is érkeztek a gratuláló üzenetek. Többek között a királyi családtól is, amit az instagram oldalukon lehetett olvasni:

„Le a kalappal a dán női kézilabda-válogatott előtt! Micsoda küzdelmet vívott a csapat a döntőben. Nagy kár, hogy ez nem volt elég a Norvégia elleni győzelemhez ma este. De gratulálunk a szép ezüstéremhez.”– írta a trónörökös Frederik koronaherceg.

2020-as Eb-n 4.hely, 2021 vb-n 3. hely, 2022 Eb-n 2. hely. 2023-ban világbajnokság Dániában….

Szerző: Gál Sándor:

Ez is érdekelheti: