KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Nem akarta tönkretenni Eriksen karrierjét a Fradi sztárja

Gól nélküli döntetlennel kezdett a dán labdarúgó-válogatott a katari világbajnokságon, a keddi mérkőzésen azonban a szurkolók nem csupán emiatt bosszankodhattak. Már a második percben kiakadtak azon, hogy a tunéziaiak játékosa, a Ferencvárosban szereplő Aïssa Laïdouni kőkeményen odacsúszott Christian Eriksennek, majd ünnepeltette magát a szurkolókkal.

Aïssa Laïdouni Fotó/Kiemelt kép: Matthew Childs/Ritzau Scanpix

De nem ez volt az egyetlen eset, amikor a tunéziai hasonló módon reagált, ám ő ezt később tudatos stratégiának nevezte.

„Fontos, hogy az elején önbizalmat mutassunk. Legalábbis nekem személy szerint fontos. De semmi bajom Christian Eriksennek, ő egy topjátékos, ezt mindenki tudja. Minden jót kívánok neki és a dán válogatottnak”mondta Laïdouni.

A svéd tévében a korábbi élvonalbeli játékvezető, Jonas Eriksson hülye szerelésnek nevezte az esetet, amely ha rosszul sül el, tönkretehette volna Eriksen karrierjét. Ezzel szemben Laïdouni kijelentette, hogy semmiképpen sem állt szándékában keményen bánni a dán sztárjátékossal.

„Nem akartam senkit bántani, sajnálom, ha ezt így érzékelték. Ha Christian így érzi, elnézést szeretnék kérni tőle és a legjobbakat kívánom neki” – mondta.

Eriksen csak mosolygott

A meccs után Christian Eriksen is kommentálta a kialakult helyzetet. „Akkor csak mosolyogtam, mert a szurkolók ünneplése a Championshipre emlékeztetett. Laïdouni csak megpróbálta bevonni a nézőket és a tunéziaiak erre vevők voltak. A nézők király hátteret biztosítottak, ami szórakoztatóvá tette a játékot”nyilatkozta.

A dán Tv2 egy másik cikkében köszönetet mondott a tunéziai szurkolóknak amiért fergeteges hangulatot teremtettek a mérkőzésen.

Dánia nagyon jó csapat, de mi is magas szinten játszottunk. Megnyerhettük volna a meccset, de akár el is veszíthettük volna. A döntetlen jó kezdet számunkra. A dánoknak jó csapatuk van, taktikailag és technikailag is ügyesek, úgy gondolom, hogy a jövőben is meghatározóak lesznek”. – mondta Aïssa Laïdouni, akit a mérkőzés legjobbjának választott a FIFA.

Kapcsolódó tartalom: