KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: brutális mélyponton a Midtjylland

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a 20. fordulóval folytatódik, ahol nagy kérdés, hogy az elmúlt öt forduló alapján az egyik leggyengébb Midtjylland összekapja-e magát, vagy szép lassan a dobogóról is leküzdi magát.

A 3F Superliga 19. forduló párosítása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga 20. forduló párosítása. Fotó: Superliga.dk
PÉNTEK
18.00:
Midtjylland – Viborg

Ha csak a legutóbbi öt forduló eredményeit nézzük, mindössze egy csapat van, amely gyengébben teljesített a Midtjyllandnál, a sereghajtó SönderjyskE. Amíg utóbbi az ominózus időszak alatt egy pontot kapart össze, addig a második helyezett kettőt, márpedig ha az elvesztegetett 13 meglenne, toronymagasan vezetné a bajnokságot.

Így viszont lassan a dobogós helyről is lemondhat, hacsak nem embereli meg magát, és nem veri meg pénteken a Viborgot. A szezon elején meggyőző, 2-0-s győzelmet aratott idegenben, most otthon ez lenne a minimum elvárás.

A vendégek hat pontra vannak a felsőháztól. A hatodik hely még meglehet összességében, ami már európai kupaindulással kecsegtethet. Ibrahim Said és Marokhy Ndioné sérült, de Lars Kramer letöltötte az eltiltását.

Tippünk: 1

20.00: FC Köbenhavn – Randers

Amíg az FCK lendületből behúzta első két tavaszi mérkőzését, addig riválisának be kellett érnie egy ponttal. persze már az is csoda, hiszen a csapat 180 perc alatt nem talált be az ellenfelek kapujába.

A hazaiaknál Carlos Zeca, Valdemar Lund, Luther Singh, Marios Oikonomou és Hákan Arnar Haraldsson is sérült, de legutóbb Isak Bergmann Johannesson sem került be a keretbe. A hétvégi mérkőzés főpróbája lehet a csütörtök esti PSV elleni Európa Konferencia Kupa mérkőzésnek.

A Randers a Leicester elleni két Konferencia Liga-meccset elbukta, a bajnokságban sem megy a szekér, de még így is nagy esély van arra, hogy a hatodik helyen becsússzon a legjobbak közé.

Tosin Kehinde eltiltása lejárt, de most Lasse Berg Johnsennek kell kihagynia egy meccset. Alhaji Kamara, Marvin Egho és Joel Kabongo sérült.

Tippünk: 1, X

VASÁRNAP
14.00:
SönderjyskE – OB

Tíz bajnoki óta nyeretlen a SönderjyskE csapata, amely annyira gyatrán teljesített az ominózus időszakban, hogy sikeresen leverekedte magát a tabella aljára. Ami azért nagy bravúr, mert sokáig úgy tűnt, a Vejlénél nem lesz gyengébb csapat a szezonban.

A hazaiak számára minden pont jól jönne az utolsó három alapszakasz-mérkőzésen, hogy a rájátszásra maradjon remény a bennmaradásra. Az biztos, hogy az Odensével még lesz ott is két párharca, a csapat ugyanis a 9. helyen szerénykedik, és már csak matematikailag gondolkodhat a felsőházon.

Tippünk: X, 2

16.00: AaB – Vejle

Jól kezdte a tavaszt az AaB együttese, amely a Midtjylland otthonában 2-0-s győzelemmel nyitott, de aztán mindezt nullázta is azzal, hogy a múlt héten, hazai pályán egy súlyos 4-1-es vereségbe futott bele a Silkeborg ellen.

Hogy melyik az aalborgiak igazi arca, talán vasárnap kiderül, amikor az utolsó előtti Vejlét fogadják. A középpályás Magnus Christensent egy óra után le kellett cserélni, de úgy nyilatkozott, az ágyéksérülése sokat javult, így van esély a szereplésére. Pedro Ferreira azonban még sérült.

A Vejle is háromgólos vereséget szenvedett a Silkeborgtól, a legutóbbi fordulóban azonban meglepetésre, kétszer is felállva vesztes helyzetből végül 3-2-re legyőzte az AGF-et, és elmozdult az utolsó helyről.

Tippünk: 1

18.00: Silkeborg – Bröndby

A Silkeborgról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, az újonc ugyanis szeptember 20-a óta veretlen a Superligában, azóta tíz mérkőzése közül ötöt megnyert, ötször pedig döntetlent játszott.

Amint fentebb már írtuk, a tavaszt szédületesen kezdte, a Vejlét 3-0-ra, az AaB-t idegenben 4-1-re verte. De mire lesz képes a szintén tíz meccs óta veretlen, de azok közül kilencszer győzelmet arató Bröndby ellen?

A hazaiaknál a középpályás Robert Gojani piros lap, Milan Massop, Oliver Sonne, Alexander Lind, Mads Kaalund és Gustav Dahl sérülés miatt hiányzik. A címvédőnél Peter Bjur sérüléssel bajlódik, az egy hete betegség miatt hiányzó Josip Radosevic szereplésére azonban van esély.
Tippünk: 1, 2

HÉTFŐ
19.00:
AGF – Nordsjaelland

Eddig nem lehetett unatkozni az AGF tavaszi mérkőzésein, a csapat két 3-2-es meccset játszott, előbb legyőzte a SönderjyskE csapatát, majd kikapott a Vejlétől.

A sors fintora, hogy az utolsó két helyezett után ezúttal a 9. helyezett Nordsjaelland következik, amely 13 forduló (!) óta nyeretlen, és csak azért áll ennyire „előkelő helyen”, mert a szezont egyébként jól kezdte.

A hazaiaknál a régóta sérült Benjamin Hvidt továbbra is hiányzik, de várhatóan Zach Duncan sem áll majd készen a mérkőzésre. Így aztán a vesztes meccsen debütáló, ám mindössze egy percet kapó Jack Wilshere számára több játékidő nyílhat.

A vendégeknél Flemming Pedersennek lassan ötlete sem lesz, hogyan vezesse sikerre csapatát, főleg, hogy továbbra is sok a sérült: Benjamin Nygren mellett Jonathan Amon, Maxwell Woledzi, Dudu, Ivan Mesik, Abu Francis és Andreas Bredahl sem lesz a keretben.

Tippünk: 1

A 3F Superliga állása a 19. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 19. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép Superliga.dk