KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Saját biztonsága a legfontosabb, távozott a CSZKA Moszkva dán kézise

Két napja még nagyon bizonytalanul nyilatkozott a jövőjét illetően Kathrine Heindahl, a dánok világbajnoki bronzérmes beállósa, aki azt mondta, fogalma sincsen visszatér-e még a CSZKA Moszkva csapatához. Csütörtökre aztán meghozta a döntését.

Kathrine Heindahl 2020 nyarán érkezett a CSZKA Moszkva csapatához. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Kathrine Heindahl 2020 nyarán érkezett a CSZKA Moszkva csapatához. Fotó: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A 2020 óta az orosz csapatban szereplő beállós (aki a nyártól a Team Esbjergben fog kézilabdázni) azt mondta, nagyon elégedett volt a helyzetével, szeretett a CSZKA-ban szerepelni, de háborús helyzet alapjaiban változtatott meg mindent az életében.

„A saját személyes értékrendem nehezen tudna azonosulni azzal, ami történik” nyilatkozta.

Az Ukrajna elleni invázióval egyre világosabbá vált számára, hogy túl kockázatos lenne Oroszországban maradni. Ezért megkereste klubját, hogy jelezze, szeretné békés úton rendezni a válást és kérte, bontsák fel a szerződését.

„A saját biztonságomat illetően is sok minden szóba került, de azóta kiderült, sok a probléma Oroszország kirekesztésével, ami a sportban is érezteti hatását.”

Hangsúlyozta, hogy klubja rendkívül jól bánt vele, megértően viselte a szerződésbontási kérelmét, még azt is felajánlotta, hogy a csomagolásban is segít, így csak azért nem kell visszamennie Moszkvába.

Elismerte, hogy számára a saját biztonsága volt a legfontosabb, bár jelenleg nem tudja, mit fog csinálni az előtte álló fél évben.

„Nyitott vagyok mindenre” – üzent a kézilabdavilágnak.

„Meg kell néznem, hogy új klubot kell-e találnom, vagy csak egy helyet, ahol edzhetek. Az is lehet, hogy részmunkaidős állást kell vállalnom, hogy pénzt keressek” – tette hozzá.

Nörgaard visszavonul

Csütörtökön még egy nagy bejelentés történt: a dánok korábbi 139-szeres válogatott, vb-bronzérmes balszélsője, Ann Grete Nörgaard jelezte, a szezon végén befejezi aktív pályafutását.

Anne Grete Nörgaard Fotó: Henning Bagger / Scanpix Denmark
Anne Grete Nörgaard Fotó: Henning Bagger / Scanpix Denmark

A 38 éves játékos korábban a Viborg, a Randers, a Horsens, a Team Tvis Holstebro, a román Ramnicu Valcea és a norvég Storhamar csapataiban szerepelt, jelenleg pedig a Silkeborg-Voel játékosa.

„Volt egyszer egy lány, aki 17 évesen debütált Dánia egyik legjobb kézilabdacsapatában, a Viborgban. Voltak álmai és ambíciói. 21 évvel később a kislány 38 éves, és elképzelhetetlenül sok élménnyel, győzelemmel, vereséggel, címmel, közösséggel és fantasztikus kapcsolatokkal gazdagabb lett. Szinte lehetetlen, de majdnem minden valóra vált, amiről álmodott” – írta az Instagram-oldalán.

„Köszönöm a kézilabdának, hogy 30 éven át a játszóterem volt! Basszus, imádtam – és basszus, hiányozni fog! De ennek így kell lennie” – tette hozzá.

Kapcsolódó Tartalom:

Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix