KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nem tart Moszkva bombázásától a dánok beállósa

Nincs könnyű helyzetben Kathrine Heindahl, a dánok világbajnoki bronzérmes beállósa, aki 2020 óta a CSZKA Moszkva játékosa. Azt már tudja, hogy a nyártól a Team Esbjergben fog kézilabdázni, de hogy az előtte álló fél évvel mi lesz, arról a kialakult háborús helyzet miatt fogalma sincsen.

Kathrine Heindhal a CSKA Moszkva mezében. Fotó: Claus Fisker Scanpix Denmark.
Kathrine Heindhal a CSKA Moszkva mezében. Fotó: Claus Fisker Scanpix Denmark.

„Hétfőn (február 21- a szerk.) jöttünk Dániába, este szállt le a gépünk. Először is, mindig jó dán földön lenni, de amikor olyan dolgok történnek, mint Ukrajnában, akkor pláne jó otthon lenni. Ezen a héten pedig a válogatott összejövetelen veszek részt” – nyilatkozta a dán Tv2-nek.

Azt mondja, hogy figyelemmel kíséri a háborús helyzet alakulását, folyamatosan kapcsolatban áll klubjával is, hogy lássa, mi történik és visszatérhet-e Oroszországba.

Az biztos, hogy miután uniós országból nem lehet Oroszországba repülni, jelenlegi retúrjegye érvénytelen. Ez azonban nem zárja ki a visszatérést.

„A jegyet újra kell foglalni, majd kiderül, sikerül-e. Hogy vissza akarok-e menni oda egyáltalán? Nehéz most megmondani. Ez egy különleges helyzet számomra. Nem vagyok ideges, úgy érzem, ott nagyon jó környezetben vagyok. Szóval nem tartok attól, hogy holnap bombák hullanak Moszkvára” – mondta.

Heindahl a férjével együtt él Moszkvában, azt mondta, boldog ott is, sok barátnője van a csapatban. De az országra kiszabott sok szankció megnehezíti a dolgokat, neki is tájékozódnia kell, hogy lássa, milyenek a fejlemények.

A háborúval kapcsolatosan azonban nem nagyon nyilvánított véleményt, azt mondta, nem érzi szükségét annak, hogy üzenetekkel töltse meg a közösségi oldalát. A legközelebbi hozzátartozóival természetesen megbeszéli a jelenlegi helyzetet.

Dán sportolók Oroszországban:

Labdarúgás: Anders Dreyer és Oliver Abildgaard / Rubin Kazan

Kosárlabda: Gabriel Lundberg / CSZKA Moszkva

Kézilabda: Kathrine Heindhal / CSZKA Moszkva

Nem fog semmit posztolni, csak azért, hogy legyen egy bejegyzése.

Nem érzi szükségét annak, hogy üzenetekkel bombázza a közösségi médiát, és hogy az ő helyzete kissé más volt, mert már Dániában volt, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Heindhal nagyon tudatosan használja közzöségi felületeit, nyomos indok nélkül nem posztol ki semmit, csak azért mert olyan kedve van. Ha lesz nyilvános véleménye akkor megírja, de lehet, hogy sosem teszi meg.- mondta arra a kérdésre nem érzi-e úgy, hogy meg kéne szólaljon.

Kapcsolódó Tartalom: