KÉZILABDA

Polman és édesanyja is besokallt az esbjergi mellőzéstől

Február elején alaposan felkavarta a dán női kézilabdát Estavana Polman ügye: a Team Esbjerg holland válogatott klasszisa egy Podravka elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megtagadta a pályára lépést, ezért aztán a klub felfüggesztette.

Estavana Polman a dán Santander Kupa döntőjében. Fotó: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Estavana Polman a dán Santander Kupa döntőjében. Fotó: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Az eset napokon belül megoldódott – legalábbis úgy tűnt –, Polman két bajnokit és a Buducnost elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést kihagyta, de február 7-től, hétfőtől ismét edzésbe áll.

A hétvégén aztán ismét hallatott magáról, ugyanis zokon vette, hogy a vasárnapi, Odense elleni 32-21-re megnyert kupadöntőn mindössze négy percet kapott.

„Megkaptam az utolsó perceket és élveztem. Nincs több mondanivalóm. Nyugodtnak kell maradnom. Egyszer elege lesz az embernek, és most már közel vagyok ehhez” – idézte a dán Tv2.

Jesper Jensen az utolsó tíz percre küldte volna be Polmant, de a holland játékos öt perc bemelegítést kért mielőtt pályára lép.

Polman – akinek 2023 nyaráig érvényes szerződése van az Esbjerggel – nem titkolta, rendkívül elégedetlen a helyzetével.

„Mostanában senki sem beszélt velem. Nincs kommunikációnk, így elég nehéz kezelni az esetet. Nagyon szar, és a dolgok mennek tovább.”

A Tv2 Sport stúdiójában Jesper Jensen vezetőedző úgy fogalmazott, a klub szeretne figyelni Polmanra. A holland irányítónak ez tetszik, de nem feltétlenül elég neki.

„Örülök, hogy ezt mondja, bár mostanában nem beszéltem vele. Jó hallani valamit a klubról. Most hazamegyek, lesz egy hetem” – utalt arra, hogy a válogatott szünetében hazautazik Hollandiába.

Polman mellett édesanyja is kiállt (amit a tv2 sport kamerái kiszúrtak a mérkőzés közben), már ha annak lehet nevezni azt a viselkedését, hogy a lelátón számon kérte (képen) Per Kristiansen klubigazgatót is, amiért a szakvezetés mellőzi Estavanát.

A kialakult vitát később sem Kristiansen, sem a Team Esbjerg nem kommentálta.

Kapcsolódó Tartalom: