KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: folytatódik-e a silkeborgi csoda?

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff 5. fordulójával folytatódik, és nagy kérdés, hogy az újoncként felsőházba jutott, sorozatban három győzelemnél járó Silkeborg képes lesz egy aalborgi bravúrra és bejelentkezik-e az éremre? Az alsóházban minden szem a SönderjyskE csapatára mered, amely életben tarthatja bennmaradási reményeit.

A 3F Superliga felsőházának állása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga felsőházának állása. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
14.00:
AaB – Silkeborg

A Silkeborg már azzal csúcsmeglepetést aratott, hogy a bajnokság kezdete óta milyen összeszedett, markáns futballal rukkolt elő, és bejutott a legjobb hat közé. A playoffban aztán még tovább szárnyalt a csapat, a legutóbbi három bajnokiját megnyerte úgy, hogy a tavalyi bajnok Bröndbyt és a listavezető FCK-t is simán verte.

A cél lassan a dobogó, és ha a 3. helyen álló AaB otthonában is nyerne, akkor egy pontra megközelítené a riválist.

A hazaiak éppen ellentétesen gondolják, egy győzelemmel szinte kézzel fogható közelségbe kerülne az érem, hiszen hét ponttal meglépnének a Silkeborg elől. Lars Friis edző nem számíthat a sérült Magnus Christensen, Pedro Ferreira, Rufo Herraiz és Gudmundur Thorarinsson játékára, míg Mathias Ross az eltiltását tölti.

A vendégeknél Kent Nielsen ugyanarra a keretre számíthat, amely kedden a Randers vendégeként nyert.

Tippünk: X

16.00: FC Köbenhavn – Randers

Mennyi esélye lehet a legutóbbi három bajnokiját elbukó Randersnek Koppenhágában? Hát nem sok.

A hazaiaknál Valdemar Lund és Zeca egy ideje sérült, de Victor Kristiansen sem egészséges, szurkolói pletykák szerint számára is véget ért a szezon.

A Randers úgy tűnik az európai kupaszereplés miatt teljesen kipukkadt, elsősorban erőnlétileg, ráadásul Alhaji Kamara, Marvin Egho és Joel Kabongo sem áll a szakvezetés rendelkezésére.

Tippünk: 1

HÉTFŐ
19.00:
Bröndby – Midtjylland

A címvédő Bröndby olyan gyatrán kezdte a bajnokságot, hogy sokáig az is kérdéses volt, lesz-e esélye a felsőházra. Aztán egyszer csak éremközelbe küzdötte fel magát, de a hullámzás ismét elérte a csapatot, és mostanában a szezon eleji formát nyújtja.

A koppenhágaiak másfél hónapja nem nyertek, a legutóbbi öt bajnokit elbukták, így visszacsúsztak az 5. helyre. Hétfőn a második helyen álló, még mindig aranyéremről álmodó Midtjylland ellen kellene felállni a padlóról.

És miért ne sikerülne? A felek a 2021-22-es szezonban négyszer is találkoztak egymással, a Bröndby a bajnokságban oda-vissza győzött (2-0, 2-1), majd a kupa negyeddöntőjében a hazai 2-0-s vereség után idegenben 2-1-re nyert, de ez kevés volt a továbbjutáshoz.

A három győzelem (közte a két idegenbeli siker) azonban kellő erőt adhat.

Tippünk: X, 1

ALSÓHÁZ
PÉNTEK
19.00:
SönderjyskE – Vejle

Váratlan hétfői győzelmével életben tartotta bennmaradási esélyeit a SönderjyskE csapata, amely 2-1-re nyert az AGF ellen. Ezzel Henrik Hansen és megszerezte első győzelmét vezetőedzőként, a sorozatot pénteken a másik kiesőjelölt ellen kell folytatni.

Hat forduló alatt még bármi megtörténhet, de ehhez nagyon sok pont kellene. Ami nagy baj, hogy a csatár Emil Berggreen piros lapot kapott legutóbb, így eltiltás miatt nem játszhat.

A Vejle óriási lehetőséget szalasztott el hétfőn, hiszen az előtte álló Nordsjaellandot nem tudta legyőzni, így nem faraghatott a hátrányán. pedig a vendégek 80 percet emberhátrányban futballoztak…

A pénteki alsóházi rangadóra Ivan Prelec edző mindenkire számíthat.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
14.00:
Nordsjaelland – Viborg

Sokat tett a bennmaradásért az elmúlt szűk két hétben a Nordsjaelland, amely három bajnokin öt pontot szerezve tartja helyét a bajnokságban. A csapat az AGF (2-2) és a Vejle ellen (0-0) döntetlent ért el, a nagy rivális SönderjyskE ellen 2-0-ra nyert, így akár az is beleférhet, hogy vasárnap elbukjon a sokkal esélyesebb Viborg ellen.

A vendégek hat forduló óta veretlenek, hatpontos előnnyel vezetik az alsóházat, ennek elégnek kell lennie az újabb ponthoz, pontokhoz.

Tippünk: 2, X

18.00: AGF – OB

A playoff megkezdése előtt az Aarhus még arról álmodott, elcsípheti a 7. helyet és lesz esélye kivívni a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét. Ehhez képest pocsékul futballozik már két hónapja, négy döntetlen mellett négy vereség a mérlege, és lassan már az a veszély fenyegeti, hogy mindössze a 10. helyen zárja majd az idényt.

Otthon az Odense ellen javíthat, amely a legutóbbi négy körben veretlen maradt, nyolc pontot szerzett, ugyanakkor a legutóbbi hét, egymás elleni találkozás alkalmával nem tudta legyőzni az AGF-et.

Valami azt súgja, ezúttal sem sikerül neki.

Tippünk: X, 1

A 3F Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga alsóházának állása. Fotó: Superliga.dk