KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

DVSC-veréssel lépne közelebb az álmához az Odense kézicsapata

Egy újabb hazai győzelemmel nagy lépést tenne a negyeddöntőbe jutás felé vezető úton az Odense női kézilabdacsapata, amely a bajnokok Ligája A csoportjában a Debrecent látja vendégül.

Dione Housheer és Bo van Wetering jövőre a Győri Audi Eto KC-ban folytatja. Fotó: Odensehaandbold.dk
Dione Housheer és Bo van Wetering jövőre a Győri Audi Eto KC-ban folytatja. Fotó: Odensehaandbold.dk

Egyetlen vereséget szenvedett csak a 2023-24-es idényben az Odense női kézilabdacsapata, amely a hibátlan bajnoki menetelés és egy Szuper Kupa győzelem mellett egy bukaresti botlással kezdte a Bajnokok Ligáját. A CSM elleni 28-24-es zakót azonban két győzelem követte, előbb a gyengécskének tűnő Buducnostot verte nagyon simán 39-24-re, majd Franciaországban győzött a Brest-Bretagne ellen (26-25).

Kiváló főpróba

A csapat szerdán úgy nyert 12 góllal, 40-28-ra Viborgban, hogy a holland kapus, Yara ten Holte két gólt is szerzett, de a legeredményesebbnek Dione Housheer és Maren Aardahl bizonyult 7-7 találattal.

Amit a legfontosabbnak tartanak, hogy Ole Gustav Gjekstad edző ismét mindenkinek játéklehetőséget adott. Kell is, hogy az összes játékos formában legyen, mert azt Dániában is tudják, hogy a DVSC elleni siker nagy lépést jelentene a B csoportban az első helyéért vívott harcban.

A nyolc csapat közül az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe jut – míg a harmadik-hatodik helyezetteknek ki kell harcolniuk egy párharcban a továbbjutást.

Amennyiben az Odense nyer, egy lépésre kerül ahhoz, hogy beállítsa legjobb BL-rajtjának rekordját: 2020-21-ben az első öt meccséből négyet megnyert.

Eddig a világ- és Európa-bajnok norvég beállós, Aardahl nyújtott lenyűgöző teljesítményt a legrangosabb európai kupában: három meccsen 18 gólt lőtt, ezzel a 16 csapat játékosai közül a harmadik legeredményesebb.

14 válogatott játékos az Odense keretében.

Öt dán (Althea Reinhardt, Mie Højlund, Andrea Aagot Hansen, Helena Elver és Elma Halilcevic), öt holland, három norvég és egy svéd játékos is képviselheti majd hazáját a decemberi világbajnokságon az Odense Haanbold csapatából.

A dán sajtó egyébként egyelőre nem pörgött rá a mérkőzésre, sokkal inkább a hétfői bejelentéssel volt elfoglalva, miszerint Housheer és Bo van Wetering a nyáron távozik, és a Győri Audi ETO KC-ben folytatja.

„Szerintem izgalmas meccs lesz. A DVSC Schäffler új a Bajnokok Ligájában, és minden bizonnyal sok energiát visz a játékba. De magunkra kell összpontosítanunk, és folytatnunk kell a jó formánkat. Mindent megteszünk, hogy két pontot szerezzünk, mert a csoportkörben minden pont fontos lehet” – nyilatkozta a dánok válogatott balszélsője, Elma Halilcevic.

A dán tophaandbold.dk statisztikával is foglakozó oldal szerint nagyon effektív támadó játékkal rendelkezik az odensei csapat. Az idei 10 tétmérkőzésen átlagban 33 gólt szereztek. Többen is kifejezetten eredményesek voltak a bajnokság első öt fordulójában. Housheer, Höjlund, Dahl, Halilcevic és Aardhal is jó formában a támadások befejezésénél, a holland jobbátlövő góljai (21) mellett 34 gólpasszt is kiosztott.

Az NB I-ben a Debrecen még nem hibázott. De a BL-ben éppen ellentétes utat járt be, mint riválisa: előbb otthon verte 32-29-re a svéd IK Sävehofot, de aztán a Győri ETO otthonában 35-23-as vereséget szenvedett, a múlt hétvégén pedig simán, tíz góllal kikapott pályaválasztóként a német Bietigheimtól (26-36).

Szeptember 30., szombat
Női BL, A csoport, 4. forduló
16.00: Odense HB (dán) – DVSC Schaeffler

A mérkőzést a Sport1 TV közvetíti

Kapcsolódó tartalom: