KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Bajnoki aranyban és nem BL-bronzban gondolkodik az Esbjerg

Óriási csalódásként élte meg a Team Esbjerg női kézilabdacsapata, hogy hiába vezetett a félidőben négy, a második játékrész elején pedig öt góllal, végül 30-29-re alulmaradt az FTC-vel szemben a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Vasárnap 15.15-től a Győri Audi ETO KC ellen kell pályára lépniük a bronzéremért.

Team Esbjerg csalódott az FTC elleni mérkőzés után. Fotó /Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/Ritzau Scnapix
Team Esbjerg csalódott az FTC elleni mérkőzés után. Fotó /Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/Ritzau Scnapix

„Tanácstalan és teljesen csalódott vagyok. A második félidő elején kapott kétperces büntetések nagy hatással voltak a játékra, hiszen ellenfelünk percekig túlerőben játszhatott. Ez túl sokat kivett belőlünk, de azt is hozzá kell tenni, hogy mi is sokat hibáztunk a döntő pillanatokban. Keserűséget érzek, mert ez egy olyan meccs volt, amit meg kellett volna nyernünk, és ez az utolsó pillanatban nem sikerült” – nyilatkozta szomorúan a vesztes összecsapás után Mette Tranborg a JydskeVestkystennek.

Csapattársa, Kristine Breistöl is nagyon elfáradt.

„Megvolt a lehetőségünk, és sajnos nem éltünk vele. Csalódottak vagyunk” – mondta.

Jesper Jensen nem elégedett. Fotó: Henning Bagger / Ritzau-Scanpix
Jesper Jensen nem elégedett. Fotó: Henning Bagger / Ritzau-Scanpix

Jesper Jensen vezetőedző is nehezen foglalta szavakba, miért romlottak el a dolgok az utolsó 30 percben.

„Azt hiszem, a játékvezetők arra törekedtek, hogy kiállítsanak minket a második félidő elején. Márpedig az megtöri a ritmust, amikor túlerővel szemben kell játszani. Sajnos védekezésben és támadásban is passzívvá váltunk, ez pedig a döntőnkbe került” – vélte.

A szakember szerint hasonló hullámvölgyet éltek át az Odense elleni bajnoki döntő első mérkőzésén is, amelyet végül idegenben sikerült 27-26-ra megnyerni.

„Nagyon rossz helyzetben vagyunk, amit nem is reméltük. De a csütörtöki bajnoki döntő visszavágójára is gondolnunk kell. Egy hazai arany többet ér, mint egy BL-bronzérem” – tette hozzá, hiszen három év után lehetnek bajnokok, ráadásul hazai pályán.

A dán sajtóban és a szakértők között is hetek óta vita téma volt a dán bajnoki rendszer lebonyolításának időpontjai, mert így a dán csapatoknak (akár az Odenseének is) csökken az esély arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

A dán bajnoki kézilabda mérkőzéseket (sem a labdarúgó bajnoki mérkőzéseket) nem halasztanak el a nemzetközi kupaszereplés miatt, ezzel a döntéssel saját magukat hozzák nehéz helyzetbe.

Jesper Jensen a dán bajnokság két megnyert elődöntője után viszont arról nyilatkozott, hogy boldog mert így lett szabad hétvégéjük felkészülni az előttük álló BL és bajnoki döntő feladataira.

Kapcsolódó tartalom: