KÉZILABDA

Nora Mörk -“Többe került, mint amennyit hajlandó voltam bevállani”

Végre újra pályára léphet Nora Mörk.

A hétvégén kezdetét veszi a norvég női kézilabda bajnokság, a Rema 1000-ligaen. Egy rendkívűl hosszú, sérülésekkel és fájdalomcsillapítókkal teli időszak után újra a kézilabda pályán lehet a többi norvég sztárral együtt Nora Mörk.

Heidi Løke és Nora Mörk újra egy csapatban. Fotó: Bjørn S. Delebekk
Heidi Løke és Nora Mörk újra egy csapatban. Fotó: Bjørn S. Delebekk
Nyert Bajnokok Ligáját, Világ és Európa Bajnokságot, de a mostani visszatérését tarja a legnagyobb teljesítményének Nora Mörk.
“Szombati pályára lépésem, szinte a legnagyobb eredményeim közé sorolható. Nagyon-nagyon sokba került… Sokan nem is hittek benne, néha még én sem”– mondta Mörk a norvég TV2-nek
A játékos tíz műtéten esett át eddigi pályafutása során. Az utóbbi négy évben négyszer is a kés alá kellett feküdnie, így számára a rehabilitáció jutott és nem a kézilabda.
Többe került, mint amennyit hajlandó voltam bevállani. Volt néhány évem, amikor folyamatosan fájdalomcsillapítókkal éltem. Lassan másfél éve már, hogy nem szedek semmi gyógyszert. Szinte szürreális, hogy ma meccset játszhatok. Csaknem három évet vártam erre. Mindig arra gondoltam, hogy egyszer eljön ez a nap.” – mondta Mörk.
Idén nyáron hagyta el a CSM Bukarest csapatát, hogy közelebb legyen édesanyához, akinél rák betegséget diagnoztizáltak.
A Vipers Kristiansand csapatába igazolt és ma a bajnokság nyitó mérkőzését a Sola ellen játsza.
“Az emberek egy nagyon boldog lányt fognak látni aki örül, hogy kézilabdázhat megint”-mondta a játékos a mérkőzés elötti napon. “Nagyon várom már, és megpróbálok nem aggódni annyira, de ez nem lesz könnyű tíz térdműtét után. Remélem nem felejtettek el az emberek és látják majd “huh” visszatértem.
Az elmúlt néhány hónap nehéz volt számára, de a testének jót tett. Fizikailag bírta az edzéseket és hat hete már a labdás tréningeken is részt vett.
Mindent csináltam az edzéseken – mondta. Már szinte kezdtem megkedvelni és függő lettem. Nagy az elvárás magammal szemben, sokat edzettem azért, hogy visszanyerjem a formámat. Jobb akarok lenni mintha valaha voltam.
Újra norvég klubcsapatban játszik Nora Mörk.
“Nagyon jó érzés visszatérni a norvég kézilabdába. Egy kisördög bennem van, aki tíz gólt szeretne szerezni szombaton. De tudom, kezelnem kell az érzéseimet, hogy minden rendben menjen, bár már most felrobbanék.
Nem fáj semmim. Várom a mérkőzés utáni napot, azt az érzést, amikor az ember teste azért fáj mert meccset játszott, és nem azért mert megműtőtték.
Heidi Löke is örül a visszatérésének
Nagyszerű játékos és ember is” – mondja Heidi Löke a csapattársáról a a vg.no-nak. “Nem csak a pályán jelent sokat számunkra azon kívűl is. Nora Mørk egy győztes típus nagyon örülök, hogy itt van velünk.”
Nora Mørk és csapata a Kristiansand a legnagyobb esélyese a norvég női kézilabda bajnokságnak.
A norvég lapok szerint egyértelmű esélyese a bajnokságnak a Vipers csapata. Már az is meglepő lenne, ha egyáltalán pontot vagy pontokat vesztenének a bajnokság során.
Katrine Lunde, Heidi Löke, Nora Mørk, Henny Reistad, Marta Tomac, Jana Knedlikova, Linn J. Sulland és Malin Aune-val felálló Vipers Kristianstand-nak igazán jó kis csapata lesz jövőre. Nem csak a norvég bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is jelentős játékerőt fognak képviselni.

Forrás: Tv2.no