KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kórházban dolgozik a Vipers jobbszélsője

Malin Aune ápolónak tanul, most önkéntesként segít a járvány idején.

Malin Aune a válogatottat mezt, most tiszta fehér “szerelésre” váltotta fel.

Amint eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet sportolni, Malin Aune, a Vipers Kristiansand Európa-bajnok jobbszélsője úgy döntött, nem pihenéssel tölti idejét, hanem beáll nővérnek egy kórházba.

Amikor megtudtam, hogy a koronavírus miatt hiány van a kórházakban, és egészségügyi végzettséggel rendelkező embereket keresnek, jelentkeztem. Nem vagyok diplomás, ezért nem voltam biztos benne, hogy kaphatok munkát” – nyilatkozta a VG.no portálnak a 25 éves, 58- szoros válogatott játékos.

Aune jelenleg is ápolónak tanul, úgy tervezte, a sportpályafutása után az egészségügyben helyezkedik majd el. De addig sem akart tétlenkedni.

Hirtelen sok üres hely lett a naptáramban, amihez nem voltam hozzászokva. Nincs iskola, nincs kézilabda, én pedig szerettem volna csinálni valamit” – magyarázta.

Jelenleg a helyi Sørlandet kórház pszichiátriai osztályán dolgozik, ahol korábban gyakorlaton is járt. Itt még csak nem is érzékeli annyira azt a koronavírus okozta stresszt, ami az egészségügyi ellátórendszert éri.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó, ha dolgozhatunk valamit akkor is, amikor nem élhetjük a normális életünket. Az osztályunkon eddig nem volt munkaerőhiány, reméljük, hogy így is marad” – tette hozzá. 

Ami a sportot illeti, jelenleg csak édesapja garázsában tud erősíteni, de a kézilabda és maga a csapat nagyon hiányzik. Abban reménykedik, hogy hamarosan javul a helyzet és folytatódhatnak az edzések.

Kiemelt kép : Vg.no Ruud / NTB Scanpix og Privat