KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nora Mörk jövőre bombaerős Norvégiát ígér

A CSM átlövője az olimpia 2021-re halasztásával nagy lehetőséget kapott.

Akad néhány olyan sportoló, akinek kifejezetten jól jött az olimpia elhalasztása: közéjük tartozik Nora Mörk, a norvég női kézilabda-válogatott játékosa.

Nora Mørk otthonában, Osloban készül fel a jövő évre. Fotó: BJØRN S. DELEBEKK

A CSM Bucuresti átlövője első romániai tétmérkőzésen, az augusztusi Szuperkupán súlyos sérülést szenvedett: a bal térdének elülső keresztszalagja elszakadt, a becslések szerint kilenc-tizenkét hónap eltelte után térhetett volna vissza a pályára

Emiatt úgy tűnt, nagy valószínűséggel az idei olimpián nem vehet részt. A halasztás azonban új esélyt adott.

„Úgy gondolom, hogy a halasztás mindenki számára jó döntés. Bár az agyamban átvillant egy kis gondolat, hogy nekem igazából nem is számít, de rájöttem, dehogynem” – idézte a jobbátlövők a norvég Verdens Gang internetes oldala.

Amikor edzem, mindig az olimpia jár az eszemben. Most főleg, hogy a szereplésemnek abszolút van realitása. Ez egy kicsit magabiztosabbá tesz” – tette hozzá.

Visszatérésre várnia kell

Mörknek szüksége is van az optimizmusra, a 28 éves játékos ugyanis az utóbbi időszakban többet hiányzott, mint amennyi időt a pályán töltött: az elmúlt 26 hónapból csupán négyhónapot foglalkozhatott kedvenc sportágával.

De ez nem jelenti azt, hogy elvesztette a temperamentumát. Úgy fogalmazott, bár újabb csapást kellett elviselnie a tavalyi sérülésével, de minden vágya, hogy ismét a legmagasabb szinten játszhasson. 

„Szerintem Norvégia ezen a nyáron is jól szerepelt volna. De 2021-ben nagyon-nagyon erősek leszünk.”

A rehabilitációval olyan jól halad, hogy ezekben a napokban kellett volna visszatérnie a pályára, azonban a koronavírus okozta káosz miatt otthon kell ülnie, és nem edzhet a klubtársaival.

A jobbátlövő 2016-ban bronzérmet nyert a norvég válogatottal az olimpián. 2012-ben visszott sérülése miatt nem volt ott Londonban, ahol aranyérmet nyertek a norvég lányok

Kimelelt kép: Hendrik Schmidt / Scanpix Denmark

Forrás: vg.no