KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Játékosok és edzők jönnek és mennek” – ez vár a Vipersre a BL-győzelem után

A Vipers Kristiansand egymást követő harmadik Bajnokok Ligája-győzelme után a norvég híroldal a vg.no, több játékossal is interjút készített, ezekből megtudhattuk, ki hogyan ünnepel, és mi lesz a csapat sorsa jövőre.

Katrine Lunde, a kézilabda királynője
Katrina Lunde hetedik BL trófeáját ünnepli lányával Atinával és ikertestvére gyerekeivel Milian, Matheo és Mariella Foto/Kiemelt kép: Beate Oma Dahle /NTB
Katrina Lunde hetedik BL trófeáját ünnepli lányával Atinával és ikertestvére gyerekeivel Milian, Matheo és Mariella Foto/Kiemelt kép: Beate Oma Dahle /NTB

Az immár 43 éves Katrine Lunde történelmet írt az újabb Bajnokok Ligája győzelmével. Az elsőt még 2009-ben szerezte ikertestvérével, Kristina Lunde-Borgersennel, akinek a gyermekei szintén együtt ünnepeltek nagynénjükkel. Egyedül Nikola Trajkovic hiányzott a családi ünneplésből. A Győri ETO FC korábbi közppályása jelenleg a Malmő másodedzője, és egy fontos mérkőzésre kellett a csapatot felkésziteni.

„Nagyon büszke vagyok és fáradt. Számomra egy csendes ünneplés lesz. Van, aki jobban ünnepel.” – mondta Katrine.

„Én is rossz vagyok az ünneplésben, ugyanúgy mint Katrine. Az utolsó meccsemen 16 védést mutatott be, mint már oly sokszor, ő jelentette a különbséget. Ő egy legenda” – mondta Ole Gustav Gjekstad, aki a mérkőzés után azonnal nyaralni ment, és csak július 1-én kezdi meg a munkát az új csapatánál Odensében.

A Vipers Ole Gjekstad után

„Ole nagyon sokat jelentett a klubnak, de játékosok és edzők jönnek és mennek. Szóval beszéljünk arról, akik jönnek. Ha elveszítünk dolgokat, akkor azt a lehető legjobban kell pótolnunk” – mondta Lunde.

Az új edző Hlavaty Tamás lesz. A 35 éves szakember – Anna Vjahirjevához hasonlóan – a Rosztov Dontól érkezett az idei szezon előtt, ahol vezetőedzőként dolgozott. A felvidéki származású szakember, aki a jobbszélső Jana Knedlíkova párja, a vasárnapi ellenfél elemzéséért volt felelős.

Silje Waade már 2018 óta a Vipers játékosa, így Ole Gjekstaddal együtt érték el a sikereket: „Nagyon jó időszakot értünk el Oléval. Szóval furcsa lesz a következő szezon. Tamás nem igazán tartott edzéseket, mert Ole szeretett irányítani. De úgy gondolom, hogy amit eddig Hlavaty hozzátett a csapathoz, kicsit más lesz. Sokkal intenzivebb” – vélte Waade.

A Viperstől távozik Marketa Jerabkova, Raghild Valle Dahl és Katarina Jezic. Lois Abbingh és Paula Arcos érkezik, míg Marta Tomac szülés után tér vissza.

“Fontos, hogy megőrizzük azt a norvég jelleget és kultúrát is, ami öt éve megvan” – mondja Silje Waade.

Anna Vjahirjeva álma valósággá vált

A torna legjobb játékosának Anna Vjahirjevát választották, aki még a szezon előtt igazolt a Vipershez.

Anna Vjahirjeva a Bajnokok Ligája döntőjének legjobb játékosa Foto/Kiemelt kép: Beate Oma Dahle/NTB

„Tavaly nyáron hoztam meg a döntésemet, és hihetetlen, hogy már az első szezonomban ilyen sikereket sikerült elérni. Nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta, noha rengeteg politkai támadás céltáblája lett.

“Volt néhány megjegyzés. Néhányan úgy gondolják, hogy ez nem szerencsés, de a politika és a sport is velünk van. Úgy gondolom, hogy Annának teljesen új mindennapjai vannak, mióta Norvégiába jött. Nagyon más lett. Fantasztikus játékos és ember” – mondta a Vipers edzője.

“Volt egy álmom, ami itt valósággá vált. Tizenegy hónappal ezelőtt kezdtünk el dolgozni, és most itt van ez a trófea. Keményen dolgoztunk érte, és nagyon jól nézünk ki a pályán. Egyszerűen imádom ezt a légkört, ami köztünk van. Úgy érzem, tudok még javulni, de ez a két nap nagyszerű volt, amit ki tudtam hozni magamból. Egyszerűen imádok újra kézilabdázni” – mondja Anna Vjahirjeva vg.no portálnak.

Szerző: Gál Sándor / Daniasport.hu

Kapcsolódó tartalom: