KÉZILABDA

Kemény kritikát kapott távozó edzőjétől a BL-győztes Vipers

Meglepő kritikát fogalmazott meg klubjáról, a Vipers Kristiansandról a távozó kézilabdaedző, Ole Gustav Gjekstad, aki szerint a Facebook-botrány súlyos volt, amit nem kezelt megfelelően a vezetés.

Ole Gustav Gjekstad Fotó/Kiemelt kép: Nikola Krstic/NTB
Ole Gustav Gjekstad Fotó/Kiemelt kép: Nikola Krstic/NTB

Az Odenséhez igazolt 55 éves szakember öt évet töltött a Vipers női kézilabdacsapatánál, és a 2019-es Bajnokok Ligáját leszámítva minden címet megnyert. A hétvégén a Győri ETO, majd az FTC legyőzésével sorozatban harmadszor lett első a BL-ben.

A sikerek mellett azonban volt miért szégyenkezniük is: a februári Byasen-Vipers mérkőzés után Christer Paulsen, a kristiansandi csapat értékesítési és marketingmenedzser többek között a „ho fat til Byasen” kommentet írt egy Facebook-bejegyzéshez, gyakorlatilag ledagadtozva ezzel a trondheimiek világbajnok holland kapusát, Annick Lipmant.

Paulsen először azt állította, hogy feltörték a fiókját, de hat nap elteltével mindent beismert. A klub megbocsátott neki, és folytathatta munkáját – ez pedig sokakat felháborított.

„Kétségtelen, hogy ez az eset hatással volt ránk. Az utólagos ügyintézés hosszadalmas és ügyetlen volt, de így is sikerült a megfelelő hangsúlyt a sportra helyeznünk” – mondta Gjekstad a Vg.no-nak, de hozzátette, nagyon sokat tépelődött az eset miatt az elmúlt három hónapban.

Azt mondta, egy gyenge szervezetű klubtól távozik, amelynek újra kell építenie a bizalmat.

„Rendkívül meglep, hogy a klub mennyi nem foglalkozott ezzel az üggyel. Úgy tűnik, a Vipersben két kultúra van, a sport erős, a másik rész nem. Csalódott vagyok” – nyilatkozta a kristiansandi Faedrelandsvennen újságnak.

Gjekstad távozásával eddigi segítője, a felvidéki származású Hlavaty Tamás veszi át a vezetést.

„Szerintem nagyon jól néz ki a csapat, és Tamás jó munkát fog végezni edzőként” – vélte Gjekstad.

Kapcsolódó tartalom: