KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Dagadtnak nevezte az ellenfél kapusát, olcsón megúszta a Vipers munkatársa

Az elmúlt hónapokban nagyon sokat cikkezett a skandináv sajtó a testszégyenítés különböző eseteiről, válogatott labdarúgók mellett többek között Sandra Toft, a Győri ETO kapusa is mesélt fiatalkori negatív élményeiről. De ami a norvég élvonalban történt, arra nincs magyarázat.

Annick Lipman Fotó / Kiemelt kép:  Per-Atle Karlsen. tv2.no
Annick Lipman Fotó / Kiemelt kép: Per-Atle Karlsen. tv2.no

Az eset még a februári Byasen-Vipers mérkőzés után történt, amelyet az esélyesebb csapat 32-29-re megnyert. Egy Facebook-bejegyzésben azonban elfajultak a dolgok, és Christer Paulsen, a kristiansandi csapat értékesítési és marketingmenedzser többek között a „ho fat til Byasen” kommentet biggyesztette oda.

Az üzenet a trondheimi csapat világbajnok holland kapusára, Annick Lipmanra irányult, akit gyakorlatilag ledagadtozott…

„Az ember csinálja a dolgát, aztán azt látja, valaki hülyeségeket beszél. Igyekeztem a lehető legkevesebbet gondolni rá, folytatni az edzést és a lányokkal lenni. De belül egy kicsit szomorú voltam” – mondta Lipman a norvég TV2-nek egy hónappal az eset után.

A helyzetet súlyosbította, hogy Paulsen sms-t küldött a kapusnak, amelyben azt írta, hogy a fiókját feltörték, ezt kommunikálta a sajtó felé is. Aztán néhány nappal később beismerte, ez nem igaz, és ő állt a bejegyezés mögött.

A Byasen két és fél hete bajnokit játszott Kristiansandban, ahol a hazai nézők vastapssal fogadták Lipmant.

„A történtek után az első öt nap utána öt hétnek tűnt. De ez a mostani gesztust nagyra értékelem, és köszönöm” – nyilatkozta.

A hír azért került most ismét reflektorfénybe, mert a hétvégén megszólalt az ügyben Thorir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány, és a válogatott egyik sztárja, Henny Reistad is, akik mindketten elfogadhatatlannak és sajnálatosnak nevezték a Vipers munkatársának viselkedését.

Hergeirsson azt mondta, hogy jól ismeri Paulsent, sőt, a Vipersben végzett munkája révén hosszú ideje jó kapcsolatot ápol vele.

„Csodálatos munkát végzett, de ezúttal hibázott. Amit tett, az elfogadhatatlan”mondta.

Reistad sajnálatosnak nevezte az esetet, szerinte ez megengedhetetlen, főleg, ha az ember a nagy nyilvánosság előtt, egy közösségi média oldalát teszi mindezt.

Eleinte úgy tűnt, Paulsen megússza az esetet, de a Vipersnek kemény kritikát kellett elviselnie mind a szakértőktől, mind a saját szponzoraitól egyrészt a megjegyzés miatt, másrészt azért, ahogy kezelte (pontosabban nem kezelte) az ügyet.

„Súlyos bizalomvesztés történt, de nem annyira, hogy a munkakapcsolatra nézve következményei lennének. A klub vezetése elfogadta Christer bocsánatkérését” – mondta Per Geir Lövstad a Vipers ügyvezető igazgatója.

Paulsen végül zaklatás és hazugság miatt írásbeli figyelmeztetést kapott, az állást megtarthatta, de úgy tűnik, saját butasága ő magát is megviselte, mert hivatalosan hetek óta betegállományban van.

Lipman nem teljesen elégedett a végkifejlettel, szerinte a Vipers ennél többet is tehetett volna.

„Nem azt mondom, hogy el kell veszítenie az állását, de talán lehetett volna egy kicsit szigorúbb is a büntetés. De ez nem rajtam múlt” – mondta.

Kapcsolódó tartalom: