KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Már tudja, mikor hagyja ott a válogatottat az ETO kapusa

Bár Sandra Toft 15 éve tagja a dán női kézilabda-válogatottnak, ugyanolyan izgatott minden mérkőzés előtt, mint a debütálásakor. Pedig csaknem 170 meccs telt el azóta, hogy 18 évesen bemutatkozott, azt mondta, a hatalmas tapasztalata ellenére sem tudja levetkőzni izgalmát a nemzeti csapatban.

Sandra Toft  a dán válogatottban 18 éves kora óta szerepel. Fotó/ Kiemelt kép: Liselotte Sabroe Riztau Scanpix
Sandra Toft a dán válogatottban 18 éves kora óta szerepel. Fotó/ Kiemelt kép: Liselotte Sabroe Riztau Scanpix

„Minden mérkőzés ugyanolyan fontos számomra, mint amikor debütáltam és először szerepeltem a válogatottban. Pontosan ugyanaz az érzésem támad, amikor pályára lépek” – nyilatkozta a dán Tv2-nek a svédek elleni felkészülési mérkőzés előtt.

„Valószínűleg még mindig én vagyok az egyik legidegesebb a csapatban. Néha azt kívánom, bárcsak ne így lenne, de állandóan ez történik. Valószínűleg azért, mert annyira szenvedélyes vagyok és ilyen sokat jelent számomra, hogy a nemzeti csapat tagja lehetek.”

A Győri Audi ETO KC 33 éves kapusa azt mondta, ez egyben egy jel számára a pályafutását illetően is.

„Azon a napon, amikor egy nemzetközi meccs előtt nem érzem a feszültséget, valószínűleg azt jelenti majd, hogy ideje abbahagyni” – tette hozzá.

Toft eddig két érmet szerzett a dán felnőtt csapattal: 2021-ben világbajnoki bronzot, tavaly egy Európa-bajnoki ezüstöt. De a cél, mint mindig az, hogy aranyérmes legyek a csapat.

„Nem igazán érdekel, hogy olimpiai, vébé vagy Eb: csak azt az érzést szeretném átélni, hogy végre aranyérmet nyerek” – nyilatkozta.

Az ETO-ban együtt szerepel válogatottbeli társával, Anne Mette Hansennek, aki csodálja a kapust: „Igazán lenyűgöző, hogy már 170 válogatottságnál jár, ez olyasvalami, amit magam is szeretnék elérni.”

Az Esbjerg 22 éves kapusa, Anna Kristensen is élvezi, hogy tanulhat tapasztalt válogatott kollégájától.

„Sandra nekünk, viszonylag új játékosoknak is egyfajta biztonságot nyújt a válogatottban. Óriási tapasztalattal rendelkezik, ezért igyekszem minden tanácsát megfogadni” – mondta.

A dán női kézilabda-válogatott a héten két felkészülési mérkőzést játszik a svéd válogatottal. Az első mérkőzést Helsinborg Arénában rendezik Svédoszágban, április 5-én 19.05-kor.

A második mérkőzést április 11-én 21.00-kor játsszák a koppenhágai Royal Arénában. A DHF közlése szerint eddig elővételben már több mint tízezer jegyet értékesítettek!

Kapcsolódó tartalom: