KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Santander Kupa négyes döntőjének összefoglalója

Április 1-2. között került megrendezésre Silkeborgban a dán női kézilabda kupa, azaz a Santander Kupa négyes döntője. A négy résztvevő csapat az Odense, a Team Esbjerg, a Nyköbing és a Silkeborg-Voel voltak. Ez utóbbi a szövetségtől megkapta a rendezés jogát is.

Santader Kupagyőztes a Team Esbjerg csapata Fotó/Kiemelt kép: https://tophaandbold.dk/
Santader Kupagyőztes a Team Esbjerg csapata Fotó/Kiemelt kép: https://tophaandbold.dk/
Elődöntők
Silkeborg – Odense

A rendező csapat elég szépen tartotta magát a 12. percig, amikor is 7-7 volt az eredményjelzőn. Ezután érkezett a holland henger, és a Lois Abbingh, Dione Housheer, Kelly Vollebreght és Bo van Wetering négyes vezetésevel a félidőre már 21-11-re vezetett az Odense. A második félidőben a formán kivüli játékosokat próbálta játszatni Ulrik Kirkely, és így is sikerült 38-21 -es győzelmet aratnia az Odensének. A mérkőzés legjobbja a 6 gól és 7 gólpasszig jutó Dione Housheer lett.

Team Esbjerg – Nyköbing

A nap másik elődöntőjén az esbjergi lányok a mérkőzés elején el akarták dönteni a párharc sorsát, és Henny Reisted vezetésével már 21-10-re vezettek a szünetben. A második félidőben a Nyköbing megpróbált felzárkózni, de csak 7 gólos hátrányig sikerült. A végeredmény pedig egy 38-27-es Esbjerg siker lett. A mérkőzés legjobbja az 52,38%-al védő Anna Kristensen lett.

Bronzmérkőzés

A két csalódott csapat mérkőzésén a Silkeborg kezdett jobban és 10 perc után már 7-1 arányban vezettek. Ezt az előnyt a szünetig tudták tartani és 17-11-es állással fordultak a csapatok. A második félidőben a Nyköbing megpróbált felzárkózni, de hiába nyerték meg a második félidőt 16-11-re, a Silkebrog nyerte a bronzmérkőzést 28-27 arányban. A Silkeborg csapatából a 11 gólos Helene Kindberg és a 7 gólig jutó Eira Aune nyújtott kiemelkedőt, míg a Nyköbing csapatánál már nem volt ilyen húzó ember.

Döntő

A tavalyi év két döntőse csaphatott újra össze, amit 2022 februárjában az Esbjerg 32-21 arányban megnyert. Így az Odensét fűtötte is a visszavágás lehetősége, és Maren Aardahl vezérletével, már 9-6-ra vezettek a 15. percben. Jesper Jensen időkérése után az Esbjerg visszakapaszkodott, és a szünetre már 13-12-re az Esbjerg vette át a vezetést. A második félidőben az Odense nagyon lassan vette fel a meccs ritmusát, és ezt kihasználva az Esbjerg 8-1 -es szériát produkált az első 10 percben. A rengeteg hibával játszó odensei játékosok ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni. Így ismét 11 gólos különbséggel nyerte az Esbjerg a kupadöntőt, 33-22 arányban. Ezen a mérkőzésen is kivállóan teljesített Anna Kristensen a 45,7%-os védési mutatóval. Valamint a sérülésekkel küzködő Kristina Breistol is 8 gólig jutott.

Szülés után újra a pályára lépett és két gólt is szerzett a esbjergi csapat norvég balszélsője Sanna Solberg is.

Anna Kristensen a Santander kupa főszereplője.  Fotó/Kiemelt kép: Kasper Glintborg tophaandbold.dk
Anna Kristensen a Santander kupa főszereplője. Fotó/Kiemelt kép: Kasper Glintborg tophaandbold.dk

Ezen a két mérkőzésen Anna Kristensen bizonyította, hogy nem hiába kapott válogatott meghívót. Jesper Jensen pedig törheti a fejét, hogy ki a két legjobb dán kapus a Sandra Toft, Athea Reinhardt, Anna Kristensen hármasból.