KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Szupertehetséget igazolt a Team Esbjerg

Mint ahogy azt az átigazálosokkal foglalkozó cikkünkben megemlítettük, nem lennénk meglepve, ha a Team Esbjerg igazolna egy átlövőt, hiszen elég vékony a keret. Meg is érkezett a hír: Luciana Resende Rebelo a Portugálok 18 éves játékosa csütörtökön érkezett Esbjergbe, és pénteken találkozott az új csapattársaival, akik a Krím Ljubljana elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre készültek.

Luciana Resende Rebelo a Team Esbjerg új játékosa a 2023/24 -es idényre. Fotó/kiemelt kép: Team Esbjerg Facebook
Luciana Resende Rebelo a Team Esbjerg új játékosa a 2023/24 -es idényre. Fotó/kiemelt kép: Team Esbjerg Facebook

Luciana Rebelora még júliusban figyeltek fel, amikor 14 gólt szerzett jobbátlövőként Dánia ellen a romániai U19-es EB elődöntőjében, amit végül hosszabbítás után a dánok nyertek meg és bejutottak a döntőbe.

A portugál tehetség az Team Esbjerg csapatában akar fejlődni

A Team Esbjerg női csapata négyéves szerződést kötött Európa egyik legtehetségesebb jobbátlövőjével-írja a dán bajnok a honlapján.

Luciana Resende Rebelo csütörtök érkezett Billundba, pénteken találkozott új csapattársaival. Még júliusban szerzett magának hírnevet, amikor 14 gólt lőtt a romániai U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében Dániának. A fiatal tehetség a szezon előtt igazolt nevelőegyesületétől, a Maiastarstól az élvonalbeli CS Madeirához.

– “Arra számítottam, hogy az új szezonban a Madeiránál fogok játszani, de csak egy hónapig sikerült ott lennem, mielőtt megkaptam ezt a nagyszerű lehetőséget Esbjergben. Régóta álmom volt, hogy Dániában játsszak, mert tetszik a kézilabdázás, az Esbjergben pedig a legjobb játékosok vannak, és jó klub. Tudom, hogy nehéz lesz elköltözni otthonról, messze a szüleimtől, de mindent megteszek az új klubomért “– mondta Luciana Rebelo.

Mióta Mette Tranborg a szezon előtt keresztszalag-sérülést szenvedett, a Team Esbjerg azon dolgozott, hogy pótolja a játékost. A dán klub új utat választott azzal, hogy egy 18 éves, más kézilabdakultúrából érkező játékost hozott.

“Luciana hatalmas tehetség, de most messze kerül otthonától. Amellett, hogy mindent megteszünk a kézilabdában rejlő lehetőségeinek kiaknázása érdekében, el kell érnünk, hogy jól érezze magát, és beilleszkedjen a kultúránkba. A világ egyik legfontosabb kézilabdázóját vesztettük el sérülés miatt, és Luciana jobban hasonlít Mettére, mint a másik jobbátlövőnk, Nora Mørk. Most hosszú távú projektnél tekintönk rá, ki kell őt nevelnünk, és remélem, karácsony környékén már meglesz a helye a pályán” – mondta Jesper Jensen vezetőedző.

Az új edző is hatalmas potenciált lát benne.

A 2024 nyarától vezetőedzőként dolgozó utódjának, Tomas Axnérnek több mérkőzésen is lehetősége volt tanulmányozni a 187 cm magas Luciana Rebelót az U19-es Európa-bajnokságon, amikor Portugália és Svédország egy csoportban szerepelt. Nagyon bízik abban, hogy Jesper Jensen és Patrick Petersen másodedző tovább tudja majd fejleszteni a lány képességeit, mielőtt a svéd szakember átvenné az Esbjerg irányítást.

“Lucianának, mint a többi fiatal játékosnak, még sokat kell dolgoznia, de ritkán látni olyan balkezes játékost, akiben ekkora potenciál rejlik. Fiatal kora ellenére úgy vélem, a levegőből és a földről is jól dob. Játékával már ebben a szezonban is képes lesz segíteni a csapatot néhány mérkőzésen a Bajnokok Ligájában és a dán bajnokságban” – mondta Tomas Axnér.

A Team Esbjerg elnöke, Bjarne Pedersen a jövőbe történő befektetésként jellemzi Luciana Rebelót.

“Felmértük a piacot. Általában karácsony környékén van lehetőség klasszis játékosokat igazolni, de Lucianával most olyan játékosunk lett, aki hosszú távon a csapat tagja lesz, ezért négyéves szerződést kötöttünk vele” – mondta Bjarne Pedersen a Team Esbjerg igazgatója.

Kapcsolódó tartalom: