INTERJÚKKÉZILABDAKIEMELT HÍR

Nerea Pena: A Fradi mindig is az én csapatom lesz

Javában zajlik a férfi kézilabda-világbajnokság Egyiptomban, de mi azért a tekintetünket a női BL-re is helyeznénk, amikor dán-magyar párharcokat rendeznek a Bajnokok Ligájában a hétvégén. Nera Pena vendégjátéka különös csemegének ígérkezik a Ferencváros-Team Esbjerg mérkőzésen.

Nerea Pena a volt ferencvárosi közönség kedvenc most ellenfélként tér vissza a Bajnokok-Ligájában. Fotó: facebook / @TeamEsbjerg)
Nerea Pena, a volt ferencvárosi közönség kedvenc most ellenfélként tér vissza a Bajnokok Ligájában. Fotó: Facebook / @TeamEsbjerg)

A dán Team Esbjerg látogat a Ferencvároshoz az Elek Gyula Arénába. A vendégeknél a korábban hét évet a Ferencvárosban töltött spanyol Nerea Pena tér vissza klubsikerei színhelyére. A mindig szimpatikus játékost arról kérdeztük, hogyan érzi magát Dániában és miként gondol a mérkőzésre?

Mielőtt a hétvégi meccsetekre rátérnénk, megkérdezhetem, hogy érzed magad Dániában és hogyan sikerült beilleszkedésed a csapatba? 

Köszönöm szépen, jól érzem magam Dániában. Nagy változás ez számomra, hiszen kilenc év után hagytam el Magyarországot. Nagy döntés volt ez, de úgy érzem, meg kellett ezt hoznom. Sikerült egy olyan csapathoz jönnöm, ahol szükség volt rám, és a Bajnokok Ligájában is tudok játszani. Természetesen kell még idő arra, hogy teljesen beilleszkedjek a csapatba, de ez jól halad, mert olyan játékot játszunk, ami közel áll hozzám.

A Fradi elrabolta a fél szívemet, jó érzés visszajönni és játszani.

Nera Pena a dán Team Esbjerg játékosa

Összehasonlítva a magyar NB I-el, mit gondolsz  a dán ligáról

A dán bajnokságról nagyon sokat hallottam már eddig is. Kiélezett mérkőzések, erős, kemény csapatok vannak. Sok spanyol is játszott Dániában, ők is megerősítették ezt, hogy a kieső helyezett csapatok ellen sem mehet biztosra az ember, ezért mindig százszázalékosan kell koncentrálnod. Lásd a Holstebro ellen nem tudtunk nyerni, döntetlent játszottunk. Egy alsóházi csapat ellen idegenben. Mindenkire figyelned kell, mert nagyon nagy ritmusban játszanak. Amit eddig láttam, azt igazolta, hogy kemény a bajnokság. Erre amúgy szükségem is volt a saját teljesítményem szempontjából így tudok fejlődni, jobbnak lenni ebben a fél évben.

A Ferencvárossal játszotok szombaton, vártad már ezt a mérkőzést, hiszen hét évet töltöttél a Fradinál? Milyen érzés lesz visszatérni, és Bajnokok Ligája-meccset játszani ellenfélként a Népligetben? 

Még mindig furcsa érzés belegondolni abba, hogy ellenfélként térek vissza a Fradiba. Különös, de amúgy meg jó is, hiszen ez az otthonom. Mindig úgy érzem, otthonra találtam ott. A Fradi elrabolta a fél szívemet, jó érzés visszajönni és játszani. Persze nem lesz könnyű nekem, ráadásul a meccs mindkét csapatnak fontos lesz. Ez még jobban megnehezíti a helyzetem, de a pályán erre már nem gondolok majd, csak a mérkőzés után jut eszembe, hogy a Fradi mindig is az én csapatom lesz. Boldog vagyok, hogy itt lehetek újra.

Gondolom, figyelemmel kíséred a volt csapatod teljesítményét. Mit gondolsz, milyen meccs vár rátok, mit vársz? 

Kemény lesz, ahogy említettem is, a két pontra mindkét csapatnak szüksége lenne. Szerettem itt játszani, hiszen a szurkolók fantasztikusak, sajnálom hogy nélkülük kell megvívni a meccset. Furcsa lesz üres csarnokban játszani, hiszen nagyon jó hangulatot tudnak teremteni, szerettem azokat a pillanatokat. A legjobb szurkolók vannak ott, a hangulat mindig fantasztikus. Kemény meccset várok, harcolni fogunk, mert nagy szükségünk van a két pontra. Meg fogunk mindent próbálni, hogy győzzünk.

Ahhoz, hogy ez sikerüljönn mit kell tennetek? Milyen eredménnyel lennél elégedett? 

A Fradi jó és gyors csapat, meg kell próbálnunk majd megállítanunk, ez fontos. A mi csapatunk is gyors, skandináv stílusban játszik, meg kell próbálnunk majd segíteni a két jó átlövőnknek, hogy eredményesek legyenek. Futnunk kell majd nekünk is, de egyben türelmesnek is kell lennünk, és a kulcspillanatokban jó döntéseket kell majd hoznunk, akkor két ponttal gazdagodhatnánk.

A mérkőzést szombaton 16.00-kor Sport1 TV közvetíti.

Kapcsolódó cikk:

Kiemelt kép: facebook / @TeamEsbjerg)